Vad är en Affinity-kort?

samhörighet kortet är en specialiserad typ av kreditkort som erbjuds av många företag. I allmänhet är dessa kort representerar en affärsuppgörelse mellan två organisationer. En av dessa organisationer är långivaren eller banken, medan den andra erbjuder en logotyp och oftast står att ekonomiskt dra nytta av detta. Vissa låntagare också kan dra nytta av samhörighet kort eftersom många av dem kommer att erbjuda särskilda köpa rabatter eller pengarna tillbaka.

Det är lätt att känna igen en affinitet kort. Det har i regel logotyp största kreditkortsföretag som Visa ® eller MasterCard ®, men då det kommer också att ha logotypen för den berörda andra organisationen. Det finns flygbolag, universitet, gas, idrottslag "kort och många andra typer. Ett flygbolag affinitet kort kan erbjuda några rabatter eller bonus vid köp av flygbiljetter, och flygbolaget företag får en liten andel av alla inköp personen som använder kortet gör. Dessutom kan det faktum att en logotyp på kortet inspirera människor att göra mer affärer med det företaget än vad de normalt.

Affinity kort med ett universitet logotyp ofta marknadsförs till college alumner. Dessa kort är inte bara en punkt av samtal när en person utför dem och använder dem. De får direkt nytta, i liten del, universitetet erbjuder kortet. En annan sak en affinitet kort med ett college logotyp kan göra är att erbjuda rabatter till college tjänster eller evenemang. Detta skulle uppmuntra alumner att hålla intresset för skolan även efter examen, och fortsätter att stödja den genom att delta i särskilda evenemang kollegiet har, såsom konserter eller spel.

Det är en punkt av intresse för många konsumenter att avgöra oavsett om det är fördelaktigt att göra en affinitet kort. I vissa fall kan dessa kort vara bra erbjudanden och ger tillfälle att spara på pengar på saker som en person normalt skulle köpa ändå. En del kreditkort med en dubbel-loggan kommer att ha utmärkta räntor och kunde ha attraktiva incitament. Kommer affinitet kort företräda lägsta räntorna som erbjuds? Detta är beroende på varje kort.

Som med alla kreditkort som erbjuds bör potentiella låntagare läser hela finstilta för att avgöra om en affinitet kortet är värt att genomföra. Räntorna kan ibland vara högre, men högre kan uppvägas genom täta rabatter eller av den meningen att den extra sats på något sätt gynnar en organisation som en person stöder. Redovisat kort med högre räntor har liten mening om en person kommer sällan utnyttja eventuella rabatterbjudanden och är inte intresserad av att dra samtidig sponsor av kortet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.