Vad är e-handel?

eBusiness är en term som används för att beskriva företag som körs på Internet, eller använder Internet-teknik för att förbättra produktiviteten och lönsamheten i ett företag. I en mer allmän bemärkelse kan termen användas för att beskriva alla former av elektroniska affärer-det vill säga, alla företag som använder en dator. Denna användning är något ålderdomligt, dock, och i de flesta sammanhang eBusiness avser endast Internetföretag.

Den vanligaste tillämpningen av e-handel är som en extra, eller i vissa fall primär, skyltfönster. Genom att sälja produkter och tjänster online, en e-handel kan nå en mycket större kundbas än någon traditionella tegel och murbruk butik kan någonsin hoppas på. Denna funktion av e-handel kallas e-handel, samt villkor används ibland synonymt.

En e-handel kan också använda Internet för att köpa grossistprodukter eller varor för egen produktion. Denna aspekt av e-handel är ibland kallad e-upphandling, och kan erbjuda företag möjligheten att skära ned kostnaderna dramatiskt. Även många ebusinesses som fungera utan ett elektroniskt skyltfönster nu använda elektronisk upphandling som ett sätt att bättre följa upp och hantera sina inköp.

Förutom att köpa och sälja produkter, kan e-handel även hantera andra traditionella verksamhet aspekter. Användning av elektroniska chatt som en form av teknisk och kundsupport är ett utmärkt exempel på detta. Ett e-handel som använder chatten för att komplettera sin traditionella telefonsupport hittar ett system som sparar otroligt mycket tid och samtidigt ge möjligheter otillgänglig genom traditionella stöd. Genom att använda virtuella datorsystem, till exempel, kan teknisk support operatörer tillträde på distans en kunds dator och hjälpa dem att rätta till ett problem. Och med nedladdningen av ett litet program, all relevant information om hårdvara och specifikationer programvara för en användares dator kan sändas till den stödja företag som är direkt, utan att behöva gå en kund genom personligen samla in uppgifterna.

via e-post och privata webbplatser som metod för dosering interna meddelanden och vita lakan är en annan användning av Internet genom e-business. Snarare än att producera tidsödande och kostsamma fysiska kopior för varje anställd, en central server eller e-postlista kan fungera som en effektiv metod för att distribuera information som behövs.

Under de senaste åren, nästan alla företag har blivit till viss del eller annat en e-business. Den ökande användningen av Internet-teknik, lätt tillgängliga lösningar, och vid upprepade tillfällen visat fördelarna med elektroniska tekniken har gjort eBusiness den självklara vägen. Denna trend fortsätter med ny teknik, såsom Internet-aktiverade mobiltelefoner och handdatorer, och utvecklingen av eBusiness mättnad kommer sannolikt att fortsätta under en tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.