Vad är betald ledighet?

En av de grundläggande förmåner som ingår i många typer av arbete är betald semester. I huvudsak betald ledighet är en situation där den anställde är borta från arbetsplatsen med tillstånd från arbetsgivaren, men fortsätter att få lön eller lön under denna tid. Betald ledighet tar i olika varianter. Här är några exempel av betald ledighet, och hur de normalt beräknas.

Den kanske vanligaste formen av betald ledighet är relaterad till efterlevnaden av semester. Nästan alla arbetsgivare ger den typiska dagliga lön lön på helgdagar som verksamheten är stängd. Det exakta beloppet är baserat på det vanliga antalet arbetade timmar och en lön som är knuten till position. Denna typ av betald ledighet kräver inte den anställde att ansöka om ledighet, utan det är helt enkelt beviljas av arbetsgivaren.

Sjukfrånvaro är en annan form av betald ledighet som ofta utvidgas till anställda. Generellt finns det en formel på plats som arbetstagare möjlighet att tjäna sjuka tid. Till exempel, vissa företag beviljas en dag sjukskriven ett visst antal arbetade dagar. Med tiden kan detta arbetstagaren att bygga upp en bank av sjukdagar som kan tas i anspråk i händelse av en allvarlig sjukdom, till exempel en operation. Med denna typ av betald ledighet, tillämpar den anställde vanligtvis i förväg, om han eller hon ska genomgå en planerad operation, eller gör ansökan på baksidan slut i händelse av ett oförutsett hälsoproblem.

semester är också en form av betald ledighet som intjänats på grundval av den tid den anställde har med företaget. I vissa fall semester beviljas som ett block på årsbasis. I andra fall, anställda samlar semester eftersom de arbetar under året, att bygga upp en bank av dagar som kan användas vid något tillfälle. Med semesterdagar gäller den anställde om tillstånd att ta dagar, och de åtgärder som är föremål för godkännande av arbetsgivaren.

sorg tid beviljas vanligen vid dödsfall av en nära släkting. De flesta företag definiera vilken typ av familjär relation krävs för att hävda sorg tid. Vanligtvis är denna typ av betald ledighet tillämpas för när den anställde får reda på döden, även om den faktiska pappersarbete skjutas upp till dess arbetstagaren återgår till arbetet efter den sorg perioden.

Olika typer av ledighet av familjeskäl är vanliga exempel på betald semester. För nya mammor och pappor, många företag ge familjemedlemmar ledighet för nyblivna föräldrar att spendera med nyfödda. Även om mammaledighet har funnits en tid, fler och fler företag också beviljar pappaledighet, så att pappa tid att knyta an till sitt barn och att hjälpa ta hand om modern under hennes återhämtning efter graviditeten. Som med vissa former av betald ledighet, familjeledighet ofta tillämpas i förväg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.