Vad är arbetslöshet?

Arbetslösheten avser den oförmåga villiga arbetstagare att hitta förvärvsarbete. Graden av arbetslöshet i en nation är en indikator på ekonomisk hälsa i landet. Många faktorer kan negativt påverka arbetslösheten däribland företagens nedskärningar, sammanslagningar, genomförande av Automation Technologies och jobb outsourcing till andra länder. Vissa hävdar olaglig invandring påverkar arbetslösheten, även kritiker av denna synpunkt mot att jobb som innehas av illegala invandrare i allmänhet dåligt betalda och oönskade.

I USA, arbetstagare betalar in till arbetslöshetsförsäkringen genom ett avdrag eller arbetslöshet skatt som kommer ut varje kontroll. Fördelar kan sedan betalas ut till den arbetslöse under en tid för att hjälpa till med räkningar, mat och andra utgifter. Under denna tid en arbetslöshet rådgivare möter med kandidat-och tillhandahåller honom eller henne med jobb leder. Den sökande förväntas också göra personliga ansträngningar för att finna arbete, såsom kontroll av dagstidningar eller tittar på nätet sysselsättning nav.

Det finns många alternativ i dag för arbetstagare som kan hjälpa till att stävja arbetslösheten. Internet erbjuder ett rikt landskap för platsannonser, på webbsidor som Monster. com , Jobs. com och CareerBuilder. com . Dessa webbplatser inte bara tjäna företag som vill anställa genom att lista arbetstillfällen, många av dem att också de som söker arbete för att ange en online-CV och biografi.

I vissa fall då förvärvsarbete inte kan hittas en person kommer att vända sig till bemanningsföretag tills en fast tjänst finns. Företagen kommer ofta kontakt med bemanningsföretag när de behöver någon att fylla i för en anställd som har tagit ledigt, eller om de släpar arbete eller speciella projekt. Det är inte ovanligt att en person skickas ett tillfälligt uppdrag slutar som permanent anställd.

P> När arbetslösheten är hög, mitten på jobb är svårast att hitta, medan lägsta lön jobben alltid rikliga men är inte lönsamma och betraktas därför inte förvärvsarbetar för majoriteten av arbetskraften. Högt kvalificerad personal, särskilt inom medicin och teknik är i allmänhet efterfrågas och kan ofta finna arbete genom personliga nätverk eller med hjälp av en headhunter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.