Vad är Swing Shift?

anläggningar som fungerar 24 timmar om dygnet, kräver flera förändringar av arbetstagarna för att säkerställa att alla de timmar omfattas, är svingen flytta ett skifte som börjar på eftermiddagen och går in på kvällen. Det kan kallas andra skift eller kvällsskiftet, beroende på när de inträffar och regionala preferenser. Arbeta på gungan skift kan hårda, särskilt för föräldrar, eftersom det kräver en något märklig sömn schema.

Klassiskt driver swing övergången från 04:00 på eftermiddagen fram till midnatt. Variationer kan köra från 14:00 till 10:00, från 18:00 till 02:00, och så vidare. Swing skiftarbetare kommer ofta in som andra skift i dag, ersätter arbetstagare som började på morgonen, och de kommer att ersättas av ett tredje skift som omfattar sen natt och tidig morgon. Denna tredje skift kallas nattskiftet eller nattskiftet.

Folk som jobbar på svingen övergång brukar behöva sova längre än andra människor i samhället, eftersom deras arbete avslutas sent på kvällen. De kan ha svårt att samordna saker som sociala evenemang, läkarbesök och så vidare, eftersom resten av samhället i allmänhet fungerar på ett nio till fem schema, om man antar att människor är på jobbet mellan nio på morgonen och fem på eftermiddagen. Swing skiftarbetare kan uppleva särskilt stora problem med saker som barnomsorg.

Men att vara på andra skift kan också vara fördelaktigt. Studenter, till exempel, kan uppskatta denna lista, eftersom det ger dem möjlighet att ta kurser på morgonen och tidig eftermiddag, och gå till jobbet på kvällarna. Andra människor känner sig mer alert och aktiv sent på eftermiddagen och föredrog att vara på jobbet under dessa timmar eftersom de fungera bättre.

Skiftarbete kan användas till saker som att hålla en fabrik i 24 timmars produktion, vilket tenderar att vara mer effektiva, och tillhandahålla kundtjänst dygnet runt. För internationella företag, möjligheten att ha folk på telefoner varje timme på dagen är kritisk, eftersom kunderna kan behöva hjälp eller tjänster som helst, dag eller natt.

Det finns ett antal varianter på svingen skift, med olika företag har olika skift scheman för sina anställda. Generellt sett är mer seniora en arbetstagare, ju mer han eller hon kommer att kunna diktera villkoren för en arbetsplan, medan mindre äldre medarbetare vanligtvis befinner sig på kyrkogården och skift swing, snarare än den vanligtvis åtråvärda första skift.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.