Vad är Sociala Service?

Generellt är arbetstagare betalas en uppsättning takt, antingen per timme eller lön basis. I USA är arbetsgivare skyldiga att betala sociala, Medicare, arbetare s ersättning, statliga, federala, och ofta lokala skatter för varje anställd. En arbetsgivare måste också dra av en del av dessa skatter och andra avgifter från de anställdas lön, och alla dessa transaktioner skall registreras för revision och skatteplanering.

En avlöningstjänsten är ett företag som kommer till en avgift, hantera alla dessa fungerar självständigt, vilket frigör företagets ägare är dags för viktigare frågor. När ett konto är etablerad, arbetsgivaren helt enkelt ger avlöningstjänsten med en lista över alla anställda, de timmar de arbetade, och eventuella avvikelser. Dessa data bearbetas sedan och de medel som överförs från arbetsgivarens bank till avlöningstjänsten konto. Anställda betalas antingen av standard check eller direkt insättning. Arbetsgivaren är då försedd med löne-och skatt.

En avlöningstjänsten erbjuder ofta andra tjänster också. Arbetsgivare kan vända över ledningen av bolagets fördel förvaltning och pensionering. Semester och ledighet kan också spåras. Vissa löne-tjänster erbjuder även möjligheten att hantera arbetsgivarens skatteinbetalningar, hantering tid och arbete ledningsfrågor, hjälp med skattedisciplin, hantera kostnader och även pre-screening hjälp. En avlöningstjänsten också rutinmässigt hanterar handlingar som krävs för direkt deponering av anställdas lönecheckar. Avgifter för löne-tjänster varierar beroende på storleken på kontot och vilka typer av tjänster. Normalt finns det en avgift per person, plus en avgift per kontroll utfärdas.

Den första avlöningstjänsten Företaget grundades 1949 av den före detta New Jersey senator Frank Lautenberg, och bröderna Henrik och Joseph Traub. Kallades först Automatisk lönelistor, erbjöd företaget enkel lönetjänster med en elektromekanisk räknare och en Comptometer bokföring maskin. Automatisk lönelistor, som senare döptes Automatic Data Processing (ADP), hålls med tekniken. ADP blev en pionjär i användningen av datoriserade bokföring börjar med hålkort och slutar upp med de mest sofistikerade tekniken i branschen.

ADP ökade genom att förvärva mindre löne-företag, och i sista hand börsnoterades 1961. Företaget har fortsatt att växa, och är erkänt som en ledare inom löneadministration med över 500. 000 kunder och en personalstyrka på över 40. 000 personer. Idag hanterar ADP inte bara avlöningstjänsten, men är också hanterar en mängd olika mäkleri och tjänster återförsäljare också.

framgång ADP fungerat som en avlöningstjänsten affärsmodell och detta koncept fortsätter att utvecklas i takt med förbättrad teknik. Idag är många lönetjänster samverkan med sina kunder direkt via Internet. En kund kan enkelt gå in löne-data i sin webbportal och transaktionen behandlas omedelbart. Kunden har tillgång till alla löne-och personalregister, och denna information kan uppdateras när behov uppstår. Rapporter kan snabbt nås, förenkla företagens löne-uppgifter och eliminera kostsamma fel.

Spridningen av den datoriserade avlöningstjänsten har lett till vissa fall av bedrägerier och direkt stöld av medel. Därför är det viktigt att göra en del forskning så att en viss löne-serviceföretag är ansedda och pålitliga. Detta företag, trots allt, att ha tillgång till ett företags mest sekretessbelagda uppgifter, inklusive sina bankkonton. Dessutom, om en avlöningstjänsten underlåter att göra skatteinbetalningar enligt planerna kommer bolaget att hållas ansvariga och böter i enlighet därmed. Eftersom dessa fall är i allmänhet sällsynta, fördelarna med att använda en avlöningstjänsten uppväger något av risker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.