Vad är Skiftarbete?

Skiftarbete hänvisar till arbetsgivare överväger arbetsdagen som 24 timmar och utforma arbetet i skift för att täcka denna tidsperiod. Anställda kan arbeta på ett av skift på tillfällig basis och detta kan rotera, eller de kan arbeta vad som anses vara ett av skift under långa perioder. Vissa branscher nödvändigtvis att fungera hela tiden, som sjukhus. Patienterna skulle vara i fara om alla sjuksköterskor och läkare slutat sitt arbete på 5 PM och kom inte tillbaka förrän nästa morgon. Andra branscher har använt sådana modeller för att öka produktionen eller för att täcka behoven i drift dygnet runt.

Det är viktigt att förstå att skiftarbete inte alltid hänvisa till den enskilde medarbetaren. Istället är det mer om att organisera praxis arbetsgivaren. Detta kan dock praktiken få betydande konsekvenser för den anställde. Arbeta bort skift, särskilt förändringar som innebär att arbeta på natten och sova under dagen, har förknippats med flera konsekvenser för hälsan. Störningar av dygnsrytmen, särskilt om otillräcklig ljusexponeringen uppnås under dagen kan öka risken för hjärtsjukdomar och människor på off skift löper en högre risk för vissa typer av huvudvärk, högt blodtryck och bröstcancer. Man tror att förändringar i skift på en regelbunden basis, där anställda rotera mellan natt och dagtid kan vara mer riskfyllt, eftersom regelbunden sömn mönster inte kan fastställas.

För företag finns det flera problem med skiftarbete . En är att organisera skift på lämpligt sätt. Företagen kan besluta att köra tre skift per dag, där de anställda kommer att arbeta i åtta timmar åt gången. Alternativt kan de köra två tolv timmars skift per dag. När skift börjar och slutar om skiftarbete kan variera per företag, och en av nackdelarna med denna form av arbete är att det är oftast svårt att erbjuda flex tid till de anställda, eftersom skapa övergången innebär att hålla de flesta människor på ett visst schema.

En annan fråga med skiftarbete är att det kostar mer. Anställda kan få extra ersättning om de arbetar längre än åtta timmar, eller arbeta bort skift. De flesta företag betalar extra för övertid, så mycket som tid och halv, och betala en skillnad för dem som arbetar utanför skift, som kan vara mellan 5-30% av lönen per timme. Arbetsgivarna kan också ha mycket högre el-och räkningar gas om de kräver ström, 24 timmar om dagen istället för bara för en åtta timmar dagligen.

Den extra lön kan även vara till nackdel för de anställda vid vissa tidpunkter. Det kan få ekonomiska problem när de anställda måste ta sjuka eller semester eftersom ersättning sedan falla till grund lön utan övertid eller differentiell. Många anställda tar ett av skift för extra lön, och de får inte ta emot detta när de är ute sjuka eller när de tar semester. I företag som har tvingat avställningarna kring helgdagar, ett stort problem kan skapas för de anställda som har arbetat bort skift för att göra extra pengar, och måste klara oss med mindre. Förmodligen anställda betalar fortfarande priset för att vara på ett av skift om de har lediga dagar, eftersom de måste antingen förändra sin sömncykel eller fortsätta på samma ovanliga sömnvanor som kan göra dem mindre tillgängliga för familj och vänner.

Ett antal industrier förutom vård på sjukhus rutinmässigt praktiken skiftarbete. Dessa omfattar brottsbekämpning, brandkåren säkerhet, byråer räddning, 24-timmars restauranger, bagerier, militära styrkor, rundradionät, flygledning, och många andra. I många fabriker kan skiftarbete utföras på ett behov som eller per efterfrågan basis. Om efterfrågan på en produkt ökar, kan ett företag skapa tillfälligt extra skift för att möta efterfrågan, eller också kan fungera 24 timmar om dygnet hela tiden vara redo att möta efterfrågan så snart det inträffar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.