Vad är Resale rättigheter?

följerätt har blivit populärt med populariteten av Internet. En snarlik idé som kallas nytryck rättigheter fanns före Internet. Om du ägde nytryck rättigheter till en artikel, ett musikstycke eller ett konstverk kan du göra kopior av verket och sälja dem. När Internet blev populärt var denna idé översatt till elektroniskt medium, och sedan skriva ut var inte längre behövs, termen följerätt blev vanligare.

följerätten gör det möjligt att ägaren sälja eller återförsälja ett arbete till andra. Detta är mycket vanligt med e-böcker. Du kan köpa en e-bok på egen hand, eller så kan du köpa en e-bok och rättigheter försäljning.

Om du bara köpa e-bok, kan du bara använda den själv. Du kan inte sälja eller ge boken till andra. Om du däremot köper du också följerätten, då kan du också sälja e-boken.

Mycket ofta är följerätt ingår i köpet av en e-bok. Detta kan ge köparen mer valuta för pengarna. Syftet med många av dessa e-böcker är att få en så bred läsekrets som möjligt.

Många e-böcker innehåller försäljningsargument för andra produkter. Det är författarens avsikt i många fall att tjäna pengar på försäljning platser inbäddade i e-bok, snarare än på e-bok själv. Försäljning från e-bok är en bonus.

Resale rättigheter är också viktigt att frilansande författare. När en artikel är skriven och säljs, är det faktiskt olika rättigheter på den artikel som förändras händer. Köparen av artikeln kan kräva och betala för exklusiv återförsäljning och rättigheter nytryck. I detta fall kan författaren inte sälja artikeln till en annan förläggare.

Köparen kan också köpa icke-exklusiv nytryck eller rättigheter återförsäljning. I detta fall både författaren och köparen fritt kan sälja artikeln till någon annan utgivare. Upphovsmannen kan också sälja engångs-print rättigheter, där förlaget får använda artikeln gång och kan inte skriva ut eller sälja den vidare utan ytterligare tillstånd från upphovsmannen. En utgivare måste betala mer för exklusiva nytryck och rättigheter försäljning än för icke-exklusiv eller en-gång nytryck eller rättigheter återförsäljning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.