Vad är Rek?

Det finns tillfällen när en värdefull post måste absolut positivt att nå sin destination utan att risken för stöld, förlust eller skada under leveransen. Postkunder som behöver post dyra smycken, känsliga dokument eller oersättliga antikviteter kan betala en avgift och skicka de artiklar som rekommenderat brev . Rekommenderad post hanteras med en högre säkerhetsnivå än vanlig post, inklusive användning av en särskild sluss låda, signaturer vid varje transit punkt och ett spårbart clearingnummer.

När en post-kund begär rekommenderade försändelser, biträdet ska bifoga en särskild skrivelse till kuvertet och ger kunden ett kvitto som innehåller en unik spårningsnummer. Vid det här tillfället kan kunden också köpa försäkring på innehållet i paketet, trots att posten i allmänhet begränsar skyddet till $ 25. 000 amerikanska dollar (USD) eller mindre. Rekommenderat brev inte behöver vara godkänd eller försäkrad för att levereras, dock.

Posten kontorist platser alla rekommenderad post till en speciell skåplås skilt från posthantering utrustning. Detta säkrade fält kommer att resa tillsammans med andra brev till olika mottagande centrum där en godkänd postnätet anställd kommer att underteckna för innehav och dra rekommenderat brev enligt dess slutdestination. Detta chain-of-kommandot kommer att fortsätta tills den når posten tilldelats mottagarens adress. Kunden kan använda spårningsnummer att följa paketet framsteg online och se alla försök att leverera paketet.

Skicka ett brev eller litet paket som rekommenderade försändelser kan vara en relativt dyr leverans alternativ. För närvarande USA Post Office avgifter senast 10 USD för de mest grundläggande tjänsten för rekommenderad post. Det finns också ytterligare kostnader för försäkringar och certifierat mottagit en angiven mottagare. Vissa människor kommer att betala de extra avgifter för certifierad eller registrerad post för att se deras federala skattedeklarationer reach Internal Revenue Service i tid, men rekommenderat brev tjänster är i allmänhet avsedda att skydda objekt med egenvärde, inte standard pappersarbete.

Försäkringar för poster skickas som rekommenderad post kan begränsas till det faktiska återanskaffningsvärdet av objektet, inte nödvändigtvis att den upplevda eller potentiella värde. Förlusten av ett juridiskt dokument, till exempel, skulle bara leda till ersättning för advokat tid och kostnader, inte det totala värdet av kontraktet eller vilja eller rättsskydd det representerade. Rekommenderat brev är den högsta nivån av säkerhet de flesta postkunder kan få, men den bör främst användas för mindre föremål av värde eller kontanter, inte stor, oersättliga konstverk eller känsliga antikviteter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.