Vad är Price matchande?

"Vi garanterar lägsta priser!" "Vi ska slå någon angivna priset!" "Vi kommer att matcha varje pris eller ge dig en rabatt om du hittar samma punkt för mindre på en annan butik. " Du har säkert hört dessa påståenden förut, ofta från stora återförsäljare, som naturligtvis vill ha ditt beskydd. Detta kallas pris matchning när en butik erbjuder sig att sälja något för samma pris som du köpa den för någon annanstans.

Pris matchning är vanligt, särskilt i stora butiker som beståndet mycket handelsvara. Du kan också hitta pris matchande på internet om man tittar tillräckligt hårt. Även om dessa erbjudanden ljud förfärlig, finns det några saker om pris matchning innan du beger dig till närmaste butik letar efter det bästa priset.

I vissa affärer, speciellt mamma och butiker pop där ägaren blir att sätta priser, kan du helt enkelt kunna berätta en ägare som du kan köpa samma sak för X lägre belopp vid en viss butik. Du kanske inte behöver bevisa ett lägre pris någon annanstans, men du kanske behöver en långvarig relation med butiken om de inte annonserar att de priser matchar. Ibland små företag kan helt enkelt inte matcha priset för att de förlorar för mycket pengar genom att göra det. Om de beställer mindre inventering, har de oftast betala högre priser för det än större företag som så mycket mer inventeringen.

Så gott som ingen butikerna kommer att försöka matcha priset med Internet priser. Dessutom kan de inte ens motsvarar deras egna Internet priserna på objekt. Det är viktigt att läsa det finstilta innan vi ber företagen att priset match, även på egen Internet priser eller med en annan Internet-butik.

De flesta företag kommer att kräva att du kan styrka att ett moment pris lägre på en annan butik. Om du ser en annons för ett lägre pris, ta den med dig att visa ett lägre pris någon annanstans. De flesta företag inte kommer att matcha priser bara på ditt ord ensam.

Pris matchning normalt bara finns för artiklar som är identiska. Till exempel om du köper en madrass, måste det vara exakt samma madrass typ, märke och modell för att få ett företag att priset match. Om någon har en madrass 2000 (generiskt namn) med ett lägre pris och du försöker att matcha den med en madrass 2001, kommer du inte få ett lägre pris.

Samma normer kan finnas för bilar. Ofta en enda bil är skisserat med ett mycket lägre pris än i resten av samma modeller på ett parti. Du är inte sannolikt att få detta pris eftersom en enda bilar brukar även har ett antal fordon identifiering knutna till priset. Bara att bilen är till salu. Du kan dock använda detta som att förhandla, för att försöka få en total lägre pris på samma återförsäljare eller vid en annan.

I alla, vissa konsumenter hitta pris som matchar en förmån, medan andra tycker att det är för mycket arbete. Det är i regel har undantag, och du måste hoppa igenom några fälgar i de flesta fall att få det. Många människor tycker att det är värt en liten ansträngning när de försöker hushålla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.