Vad är Murketing?

Murketing är en oklar reklam strategi som används för att föra ett varumärke på ett sätt som ofta verkar okonventionella eller till och med lite meningslöst. Ett av de bästa exemplen på murketing kan ses i reklamen tekniker som används för Red Bull energidryck. Murketing verkar vara i stort sett en 21: a århundradet fenomen, och det är särskilt populärt bland den eftertraktade "Generation Y" eller "tusenårsriket" marknaden.

Denna term är en kappsäck av "marknadsföring" och "skumma", betonar det faktum att murketing är i princip bara väldigt mörka och ibland förvirrande marknadsföring. En marknadsföringskampanj uppför en skylt som säger "Köp Brand X Soap", medan en murketing kampanj kan använda samma skylten för att göra en ologisk förklaring, tillsammans med någon som helst förklaring, och sedan knyta skylten till en större marknadsföringskampanj. Murketing bygger en buzz kring produkter, skapar en vag varumärke med gott om utrymme för manövrering i framtiden.

I en typisk reklamkampanj säga för ett märke tvätt tvål, reklamen är koncentrerad på det faktum att den produkt som marknadsförs är tvål, och att det är oerhört effektivt. De annonser skulle innehåller scener med tvätt, ofta bevis på att just den tvål man jämför med andra, "generiska" märken. Som konsumenter exponerades för reklamen, skulle de växa till igen märket, och blir fäst vid den, så när de kom till butiken för tvätt tvål, skulle de vara mer benägna att köpa tvål de såg reklamen.

Murketing kampanjer, dock aldrig detta explicit, och de kan ta många olika former. Många företag som specialiserar sig på murketing fokus på nya medier, distribuera viral video, infiltrera chattrum, och inrättande av PR-platser i form av bloggar eller mystiska skattjakt över hela Internet. Målet är att långsamt och grundligt penetrera önskad marknaden och skapat en image runt produkten snarare än att fokusera på enbart märkesigenkänning.

Många murketing kampanjer marknaden en livsstil, snarare än en specifik produkt. I tvätt tvål exemplet ovan, till exempel, murketing för tvålen vill betona det faktum att människor som tvättat sina kläder med tvål blev bättre partner, njöt mer popularitet, eller bott äventyrlig, actionfyllda livsstil. Tvålen företag kan också distribuera konstigt virala videos som hade absolut ingenting att göra med tvål eller använd murketing du skicka team ut på gatan för att dela ut gratis tvål eller delta i publicitet stunts som uppmärksammar varumärket, utan att uttryckligen sälja den.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.