Vad är Mass Marketing?

massmarknadsföring är den maximala exponeringen av produkten reklam till konsumenter. Det är motsatsen till nisch marknadsföring där tanken är att göra reklam och marknadsföra produkter till specifika målgrupper. En målgrupp är ett segment av konsumenter genom forskning vara mest benägna att köpa en viss produkt. I massmarknadsföring, produkter som många människor vill eller behöver till exempel läsk, tandkräm, bröd och rengöringsmedel hushåll marknadsförs till en stor publik.

Masskommunikation är avgörande för att framgångsrikt nå ett stort konsumenten publik. Ursprunget för massmarknadsföring är den senare delen av 20. Talet då ny teknik såsom TV och radio blev så oerhört populärt i samhället. För första gången var annonsörerna möjlighet att nå en bred publik av människor med varje reklambudskap. Produkter som de flesta behövs eller ville skulle kunna marknadsföras till att stora allmän marknad via ett radio och TV. Reklam är alltid ske genom specifika kommunikationskanaler för att nå konsumenter, broadcast-teknik är den kanal som används av massmarknadsföring.

Till exempel annonserade produkter under de nationella TV-program nå konsumenter i hela länder. Så länge som dessa produkter finns landsomfattande, reklam till en sådan enorm demografisk anses lyckad marknadsföringsstrategi. Konsumenterna ser varor som annonseras på TV-reklam är mer benägna att välja dem framför liknande lagra produkter som inte främjas. Visar TV-tittare den faktiska produkten och kommunicera fördelar som att sätta mousserande vita tänder med hjälp av Brand X tandkräm har visat sig öka försäljningen av annonserade produkter. Eftersom reklam upprepas, hjälper upprepning genom sändningar för att skapa varumärkeskännedom.

Brand erkännande sker när konsumenter känner igen en produkt via sina förpackningar, namn och främjas fördelar. Konsumenterna ser en ny produkt som marknadsförs som tilltalar dem kommer troligen att lägga till den i sin inköpslista. Massmarknadsföring arbetar också för att inspirera märkeslojalitet genom att påminna konsumenterna om fördelarna med en produkt jämfört med konkurrerande produkter. Genom upprepade produkt reklam, annonsörer hoppas konsumenter kommer att fortsätta att köpa artikeln. Genom massmarknadsföring strategi, varumärke chefer skapa en bred vädjan om sina produkter för att matcha den stora räckvidden för sin publik.

massmarknadsföring kallas också odifferentierad marknadsföring eftersom den typiska strategier att nå olika marknadssegment eller hur segment inte används. I differentierad marknadsföring, är minst två olika marknadssegment målinriktade. Varje segment har uppnåtts genom en unik PR-strategier. Denna typ av koncentration på marknaden kan vara mycket effektiva för att skapa produktförsäljning, men det är dyrare än massmarknadsföring.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.