Vad är Kontrakt bud?

kontrakt bud anbud på offentliga kontrakt som utarbetas av säljare, leverantörer, tjänsteleverantörer och entreprenörer. Under anbudsförfarandet, folk uppmanas att lämna in kontrakt bud för granskning, och efter regeringstjänstemän granska anbud åberopat, de väljer de anbud som de anser är den bästa, och ge kontraktet till den här anbudsgivare. Detta system är utformat så att regeringen får det bästa priset för varor och tjänster som den behöver, och för att minska risken för korruption, eftersom alla bud är tänkta att utvärderas rättvist och med användning av objektiva kriterier.

När en stat beslutar att det behöver något, från en fullständig mat serviceavtal för trupper utomlands för att leveranser pool för en kommun, öppnas den på fältet för att kontraktet bud. Regeringens lista av behov görs tillgänglig för allmänheten, och människor som tror att de kan möta dessa behov utarbeta anbud. Kontraktet anbud diskuteras bland annat mycket det skulle kosta att tillgodose behovet, den typ av tid som krävs, kvalifikationer anbudsgivaren, och så vidare.

För komplicerade projekt kan regeringen lägga ut en begäran om förslag (RFP) som uppmanar folk att lämna in förslag som kommer detalj hur projektet ska genomföras. Begära kontrakt bud är också ibland som att släcka ett anbudsförfarande eller en inbjudan att lämna anbud. Som regel omfattar regeringens begäran om anbud en detaljerad beskrivning av vad som behövs, och en diskussion av alla krav, såsom försäkringar och den budget som regeringen har avsatt för projektet.

Vissa företag specialiserat sig på att uppfylla offentlig upphandling, ofta arbetar med andra leverantörer för att tillhandahålla full service för de projekt de arbetar med. I andra fall kan företag hantera statliga kontrakt som en del av större verk. Kontrakt bud kan vara oerhört lönsamt då de mottagits, som regeringar brukar behöva stora mängder varor och en hög volym av tjänster. De måste också upprättas i enlighet med ett visst format, vissa företag behåller en staffer som specialiserat sig på skriftligt avtal bud.

Även med system kontrakt budgivning på plats, finns det fortfarande utrymme för anklagelser om korruption. Ibland ett bolag kommer att tilldelas en no-bud kontrakt, en regering kontrakt som inte öppnades för budgivning. Regeringen gör detta när det känns att endast ett företag faktiskt kan uppfylla kontraktet, men regeringstjänstemän ibland anklagas för favorisering när de genererar ingen-bud kontrakt. Regeringstjänstemän har också fångats emot mutor och andra favörer i utbyte för att avsluta på kontrakt bud från vissa personer eller företag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.