Vad är Jingle Mail?

När en låntagare väljer att gå ifrån avbetalning och tillbaka nycklarna till banken innan banken har en chans att utestänga på fastigheten, detta kallas "jingle mail" i en hänvisning till ljudet kuvertet full av nycklar kommer att göra när den anländer till banken. Den subprime bolånekrisen orsakade en explosion i jingle mail som låntagare insåg att de inte kunde göra sin inteckning betalningar och de var snabbt förlora kapital i sina hem. I stället för att gå igenom avskärmningen processen valde en del människor att avstå sina nycklar tidigt.

Banker använder termer som "frivillig avskärmning" och "minskad motivation att behålla besittning" för att beskriva jingle mail fenomen, och under 2008 började det vara ett allvarligt problem för långivarna. De flesta långivare är i branschen för att hantera pengar, inte sköta fastigheter, och den plötsliga uppkomsten av stora lager av fastigheter att förvalta var problematiskt för många banker. Sjunkande fastighetsvärden och styvare normer utlåning gjorde det också svårare för bankerna att lossa fastigheter pådyvlas dem genom olyckliga låntagare.

För låntagare, finns det några fördelar med att gå bort från en inteckning, men det finns också några allvarliga följder. Att skicka i ett paket av jingle mail kommer att hjälpa låntagare undvika uppkomsten av avskärmning domstolen på kredit redovisning, men lånet kommer fortfarande anses vara standard och gör det svårt att låna pengar i framtiden. Den främsta fördelen med jingle mail i ögat för vissa låntagare är att det ger dem möjlighet att komma ur en inteckning så snart de inser att inteckningen inte får betalas ut, se till att de inte gör fler inbetalningar på ett förlorande förslag.

Ett närliggande begrepp är kontanter för nycklar, där en bank betalar en försumliga låntagare att utrymma ett hem. För banker, jingle mail och kontanter för nycklar är att föredra framför traditionell avskärmning domstolen, eftersom de vanligen får hem i bättre skick, vilket gör det lättare att sälja.

Det finns alla möjliga skäl till en låntagaren att tillgripa skicka in jingle mail. Sjunkande bostadspriser är en vanlig orsak, liksom ballongflygning räntorna. Många låntagare hamnat i subprime bolånekrisen slutade med inteckningar de inte kunde hantera, och i vissa fall deras huvudsakliga balanserar faktiskt ökat över tid, vilket gör inteckning ännu svårare att betala av. När en subprime inteckning kombineras med förlust av ett arbete eller en plötslig ökning av kostnaderna, kasta in handduken kan börja verka som ett bra alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.