Vad är Insourcing?

Outsourcing är en välkänd term och de flesta människor förstår det att innebära att en del av ett företags arbete och ge det till ett annat företag, mycket ofta ett företag på andra platser där arbetskraften kan vara billigare. En relaterad praxis är insourcing. Denna term är nyare, och har flera definitioner som inte är raka motsatsen till outsourcing, som kan vara lite komplicerat att förstå.

Den typ av insourcing som representerar nästan en motsatt form av outsourcing kan vara den mest gemensam definition. Det är när företag ser på sin reserv av anställda att hitta dem som kan utnyttjas för att göra vissa nödvändiga arbeten. De kan erbjuda dessa anställda extra utbildning eller de kan bara hitta de anställda som redan har kompetensen att ta specialitet arbete.

Denna typ av insourcing har blivit ganska vanligt som en pengar att spara praxis. Anställa nya medarbetare kan ta mycket pengar, och att kunna styra en pågående anställd till nya arbete kan mycket lättare. Även om det finns ekonomiska utlägg för särskild utbildning, får ett företag ändå spara pengar och det inte har negativa konnotationer i samband med många olika former av outsourcing. Vissa företag praktiken regelbundet och kan skryta för anställda att de alltid främjar inifrån, vilket kan vara en attraktiv punkt när de anställda söker jobb som ger dem möjlighet möjligheter att avancera i karriären.

En annan form om insourcing inte utnyttja nuvarande anställda men istället tillfälligt anställer specialister att arbeta ute hos ett företag. Ibland dessa specialister hjälpa till att utbilda anställda på specialutrustning eller metoder, och en del av denna kan också bestå i uthyrning av olika typer av utrustning. Även om tillfälliga arbetstagare kommer från utanför företaget,

det faktum att han eller hon är "väcks i" betyder att han kan anses insourced.

Ibland är definitionen av insourcing är en fråga om perspektiv. När ett stort företag sätter upp en del av sin verksamhet i ett främmande land, detta företag är outsourcing. Men för det land där företaget är etablerat, finns det nya arbetet kan betraktas som insourced. Detta är en mindre vanliga användningen av termen, men en som kan hjälpa till att påvisa olika sätt som outsourcing ses.

Ställa in butiken i ett annat land, särskilt ett som inte har lägre lön standarder (till exempel japanska biltillverkare skapa anläggningar i USA) kan bevisa till nytta för företaget. För de har skapat arbetstillfällen någon annanstans, kan bolagets produkter uppfattas mer positivt. Detta kan göra konsumenterna mer benägna att köpa produkter eller använda företagets tjänster, eftersom de vet att en del av deras betalning förmåner sina medmänniskor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.