Vad är HR Outsourcing?

HR outsourcing är affärspraxis av koppleri ett utanför mänskliga resurser (HR) yrkesmässigt eller företag att hantera en organisations personalbehov. Några av dessa behov kan omfatta rekrytering, screening, uthyrning, och ibland utbilda ny personal för organisationen. En organisation kan betrakta HR outsourcing om den saknar en personalavdelning eller kvalificerad HR professionella att ordentligt rekrytera bästa möjliga medarbetare. Organisationer som försöker att rekrytera ny personal utan kunskap om effektiv screening och anställningsförfaranden risk större personalomsättning och förlust av resurser spenderas på anställning och utbildning fel personer för jobbet. De företag som organisationer vända sig till för HR outsourcing ibland kallas bemanningsföretag, byråer temp eller jägare huvud.

bemanningsföretag anställa vanligtvis en rad egna yrkesverksamma för att underlätta HR outsourcing, inklusive en receptionist att hälsa och i förväg visa inkommande kandidater jobb, en kontoansvarig för att hålla kontakt med kunder och placera annonser jobb för dem, och säljare att landa konton med kunder och hantera fakturering. Vissa bemanningsföretag specialiserade på rekrytering av tillfälligt anställda som hyrs på kort sikt för att fylla utelämnades av personalen om ett tillfälligt tjänstledig såsom semester, föräldraledighet eller sjukledighet.

I dessa fall "temps" är direkt anställda av, och betalas av arbetsförmedlingen i stället för den organisation de är tillfälligt arbeta på. Om temps behöver kalla in sjuka eller har problem med sin praktik, de kontakta arbetsförmedlingen i stället för sin arbetsplats. Om en kund hos arbetsförmedlingen är nöjd med temp fram, kan de "mäklare" med byrån att anställa den anställde som en fast anställd när hans eller hennes kontrakt med det är upp.

arbetsförmedlingar som specialiserar sig på Executive Recruitment typiskt hantera kunder som söker en fast anställd stället för ett tillfälligt ett. De kommer ofta tar större hänsyn aktivt sourcing (headhunting) chefer för att passa de behov som deras klient, jämfört med den mer passiva metoder att vända sig till en databas med meritförteckningar att fylla temp positioner. En verkställande intresserad av att få anställning hos en ny organisation kan kontakta en verkställande arbetsförmedling i förtroende för att se om han eller hon är en bra match för någon av byråns kunder och vice versa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.