Vad är Global Sourcing?

Global sourcing är en strategisk sourcing strategi som effektivt vidgar tillämpningsområdet för upphandling till att omfatta företag som är verksamma i andra länder. Strategiskt inköp är den interna affärsprocesser används för att hantera budgivningen och säljaren väljaren process. Upphandling är också känt som inköp och hänvisar till de lagar som omger rättvis budgivning möjligheter.

Användning av global sourcing har varit den drivande kraften bakom utveckling och expansion av den globala ekonomin. Inklusive leverantörer från hela världen i anbudsförfarandet för stora kontrakt sänker priserna och ökar konkurrensen. Skapandet av denna typ av infrastrukturen tillåter företag att skapa dotterbolag kontor på platser runt om i världen. Det finns tre huvudsakliga branscher som är idealiska för globala souring: tillverkning, kvalificerade tjänster och telefon call center.

Tillverkning Kostnaderna varierar internationellt, beroende på valutakonvertering och levnadskostnader i olika länder. Kostnaderna för arbetskraft och material är lägre i utvecklingsländer än i Nordamerika. Denna skillnad leder till betydande besparingar i lön och kostnader fördelar.

Skickliga tjänster som inköp, teknik, IT proffs och konsulter är ett växande område för global sourcing. Graden av skicklighet och kunskap som innehas av dessa professionella ger dem möjlighet att tillhandahålla högkvalitativa tjänster till sina arbetsgivare. Grund av de lägre levnadskostnaderna i olika länder, många företag att bygga sina yrkesmässiga tjänster avdelningar utanför Nordamerika.

telefoncentraler har vuxit explosionsartat i Indien och andra länder där engelska är första språk. Den personal, utrustning och byggkostnader för dessa anläggningar är betydligt mindre än i Nordamerika. Dessutom finns det en stor grupp av potentiella anställda som är intresserade av denna typ av sysselsättning.

Global sourcing har både fördelar och risker. Fördelarna med sourcing för arbetsgivaren också lägre kostnader för arbetskraft, mindre offentlig tillsyn och en större reserv av potentiella anställda och kunder. För de anställda är fördelarna med en högre lön, bättre arbetsvillkor och lärande överförbara färdigheter. Riskerna för global sourcing är högre kostnader på grund av språkliga och kulturella frågor.

diversifiera verksamhet i olika länder ökar affärsresor och lokala frågor förvaltning. De flesta företag föredrar att överföra kunniga personal på globala platser för ledande befattningar. Dessutom begränsar de lokala ledningen hyra till övervakningskommittén nivåer.

Logistik-och transport är avgörande för sourcing beslut. Alla företag överväger internationella leverantörer måste skapa en infrastruktur av mellanstationer och lagring platser i dessa nationer. Kontrakt med frakt och transportföretag lägga till kostnaderna för global sourcing för deras tillverkningsanläggningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.