Vad är E-postmarknadsföring?

E-postmarknadsföring är marknadsföring av en produkt, tjänst eller varumärke via e-post. E-postmarknadsföring kan användas för att förbättra förhållandet mellan ett företag och dess kunder eller för att få nya kunder. För att få e-postadresser till potentiella kunder, måste företagen betala antingen en avgift till en e-mäklare, använda en prenumerationstjänst, eller förlita sig på remisser från befintliga kunder. Många företag, naturligtvis använda en kombination av dessa metoder.

E-postmarknadsföring är särskilt populärt eftersom det kan vara mycket billigare än traditionell post marknadsföring. När allt inte behövde betala e-post inte tryck eller porto avgifter. Detta betyder dock inte att e-post är gratis. Ett e-postmarknadsföring kampanj kan faktiskt medföra ett antal olika typer av avgifter. Om företaget anlitar någon för att utforma, skriva kopia, eller övervaka e-post på något sätt, eller har en heltidsanställd medlem för denna typ av arbete, får lön eller arvode av denna person beaktas. Dessutom kommer det att finnas en avgift om de e-postadresser har köpts via en e-mäklare.

En av de bästa sakerna med e-marknadsföring är att den kan nå en bred publik på kort tid. Dessutom ett e-märkning kampanj kan innehålla ett antal på varandra följande e-postmeddelanden som bygger på varandra. En av de vanligaste formerna av en byggnad e-märkning kampanj är en som riktar sig till en specifik kommande datum såsom jul, Fars Dag, eller Memorial Day.

Om till exempel en möbelaffär planerar en stor Veterans Day försäljning kanske de skickar ut ett mail till sina kunder ett par veckor i förväg tillkännage försäljningen. Ytterligare e-post veckan före och dagarna innan försäljningen också kan skickas som påminnelser för att förstärka den första e-post. Vissa företag inkluderar även särskilda främjande koder och kuponger i sina e-postmeddelanden.

En av nackdelarna med e-postmarknadsföring är något som kallas spam. Spam är ordet för både konserverad en kött-och e-post som skickas ut till ett stort antal personer med begränsad handlingsfrihet. Spam är e-postmarknadsföring versionen av matta bombning. De flesta e-tjänster omfattar spamfilter att sålla bort sådana e-postmeddelanden från den allmänna inkorgar av sina kunder.

Om du funderar på en e-marknadsföringskampanj, se till att dina metoder är i linje med spam lagar. Sexuellt innehåll spam, till exempel, har avgivits av lagstiftning enligt USA: CAN-SPAM Act (Styra Assault av icke-Beställd Pornografi och marknadsföringslagen). Dessutom, om administratören av din Internetleverantör tror att du kanske skicka skräppost kan din email tjänst tillfälligt stängas av.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.