Vad är Cross Shopping?

Cross shopping är en teknik som en del konsumenter använder för att hitta ett bättre erbjudande från bil återförsäljare. Förutom att användas för att få erbjudanden på bilar, cross shopping ibland även fungerar för andra stora biljett ämnesområden, t. ex. apparater, och ibland är det möjligt att spara en större summa pengar om gränsöverskridande shopping. Medan över shopping blir ett köp i en komplicerad och tidskrävande process, kan det ibland vara ganska avslöjande.

Vanligtvis, när en konsument kors affärer, han eller hon spelar flera bilhandlare mot varandra. Till exempel ser Jane Doe kl Bil A vid Dealer A och anges ett pris på bilen. Efter säga att hon vill tänka på det, går hon till givarens B för att titta på samma modell av bilen, och ber om en offert. Sedan säger hon att Dealer En erbjöd henne en bättre affär för samma bil, och väntar på ett svar, mest typiskt, Dealer B kommer sänka priset, erbjuder extra bekvämligheter, eller på annat sätt försöka behålla sitt företag.

Cross shopping har blivit mycket vanligare i bilförsäljningen industrin på grund av det växande antalet bilhandlare. Historiskt konsumenterna ofta hade ett begränsat antal återförsäljare att välja mellan, och om de hade en viss typ av bil i åtanke, de var huvudsakligen låst till de priser som erbjuds av en specifik återförsäljare. Nu när många nya återförsäljare har ett stort lager, liksom används återförsäljare, det finns fler alternativ för konsumenterna, och återförsäljare är väl medvetna om detta. Enskilda säljare är ofta beredda att gå mycket långt för att få en provision, och konsumenterna kan utnyttja det genom att korsa shopping.

Konsumenterna är inte begränsade till en specifik bil när de passerar butik, heller. Många kan välja att jämföra flera olika bilar, ibland radikalt olika bilar, vilket kan göra situationen ännu mer komplicerad. Om bilarna X och Y har mycket olika baspriser, till exempel, skulle våra hypotetiska shoppare behöver fokusera på hur mycket rabatt eller extramaterial som erbjuds av andra återförsäljare, snarare än de direkta priset.

Många återförsäljare har wised upp till över shopping, så köpare måste vara försiktig. Vissa kommer att kalla varandra för att se om de kan ta reda på om Shopper säger sanningen om bättre avtal, och i vissa fall, återförsäljare har vänskapliga relationer med varandra, så de kommer att styra konsumenterna i en viss riktning genom ömsesidig överenskommelse.

Om du vill passera butiken när du köper din nästa bil, gör din forskning först. Begränsa din önskade val, och undersök deras bas värden. När man talar med återförsäljare, se till att särskilt tala om försäljningspriset på bilen, inte månatliga betalningar, och undvika grumling frågan med diskussioner om garantier och betalningssätt. Om du vill passera butiken med stil, få din återförsäljare för att få dig ett formellt skriftligt erbjudande där du kan visa till en annan försäljare, du kan även använda detta dokument för att tvinga återförsäljare att åta sig att detta pris senare om du behöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.