Vad är Antiquing?

Antiquing kan syfta på två olika saker. I den första meningen betyder det att gå ut och shoppa eller letar efter antikviteter i en mängd olika platser. I den andra meningen, hänvisat till att tillämpa särskilda behandlingar för möbler så att det visas antika. Med tanke på att de två begreppen har mycket olika innebörder, är avsikten oftast framgår av sammanhanget.

Den första känslan av antiquing är oerhört populär i vissa delar av världen. Antikviteter finns på gården försäljning, auktioner, försäljning garage, och olika butiker, varav vissa kan specialiserade på antikviteter. Vissa områden är kända för sina antiquing möjligheter, som den amerikanska nordöst, där vissa människor går på antiquing turer. Många människor njuta av spänningen i jakten, eftersom de por genom ett varusortiment för att hitta vackra eller värdefulla antikviteter, vissa människor faktiskt gör antiquing ett yrke, att söka efter antikviteter som kan säljas vidare.

Antiquing kräver en stor skicklighet, eftersom det är lätt att plocka upp en oäkta, värdelös, eller svårt skadad antika om du inte vet vad du gör. De flesta människor att få sina färdigheter genom år av praxis, och genom att arbeta med personer som är erfarna på identifiering. Om du är nybörjare, kanske du vill besöka ett bibliotek eller bokhandel och titta på böcker som är ägnade att identifiering och värdering av antikviteter, att se till att du blir mer säker på området. Du kanske också vill överväga att fokusera på en specifik typ eller tid av antikviteter, såsom viktorianska glas eller Shaker möbler.

Shopping för antikviteter kan vara en stor en del kul, speciellt när du gör en riktig fynd. Som en allmän regel, leta efter saker som visar uppenbara tecken på årtionden av användning och slitage, t. ex. missfärgning, fläckar, rundade hörn, och så vidare. En antik som ser perfekt är nog för bra för att vara sant och undvik "antikviteter" som har uppenbara moderna byggmaterial som spånskivor, skruvar, och så vidare.

I den andra meningen är antiquing ofta gjort för att göra inredningen mer visuellt intressant. Vissa möbler företag erbjuder antiqued bitar till kunder som gillar utseendet eller vill ha nya möbler som kommer att smälta in med äldre möbler, och det är möjligt att antika saker själv, också. Många böcker och göra det själv webbplatser har stor antiquing guider för att hjälpa människor som vill lära sig om olika tekniker som kan användas för att artificiellt ålder möbler för en antik look.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.