Vad är svårt att sälja?

svårt att sälja är en försäljning taktik som kännetecknas av en kraftfull och aggressiv. Med hårt sälja "uppstod i 1950-talets Amerika, tillsammans med taktiken att hård sälja. Denna teknik är i bjärt kontrast till en mjuk sälja, där planen för en produkt tenderar att vara mindre direkt, och att konsumenterna inte pressad att göra ett köp. Många studier har gjorts på hur effektiva de svårt att sälja, och slutsatser tycks variera. Vissa konsumenter svarar bra, medan andra inte gör det, och vissa kulturella faktorer verkar spela en roll i huruvida någon känner sig bekväm med en hård sälja.

I reklam är öppen svårt att sälja, direkt och kraftfull. Det projekt ett tydligt budskap och undviker omsvep, med fokus på att skjuta produkt till en konsument för att övertyga dem om att de behöver produkten och vill köpa den. Hård säljer i TV och radio kan funktionen snabbt talar, hög volym, och en allmänt slö stil. I tryck, går en hård sälja för en enkel, stor genomslagskraft budskap som får den punkt på.

Säljare också engagera sig i hård sälja. Bilförsäljare och fastighetsmäklare är särskilt kända för sin hårda försäljning taktik, som omfattar tyder på att ett erbjudande eller marknadsföring kommer att sluta snart, driver konsumenterna till att tro att de skulle göra ett köp direkt eller riskera att förlora. Säljare av alla typer av produkter som använder liknande taktik, som ofta fokuserar på landningen en försäljning snabbt, innan konsumenten har en chans att överväga köpet helt. Konsumenter kan ibland använda detta till sin fördel genom att lämna eller hota att lämna, tvinga försäljaren att släppa priset eller göra andra eftergifter för att stänga affären.

svårt att sälja kan offputting att vissa konsumenter. Vissa konsumenter föredrar att forskning och göra sin due diligence, och kanske vill kunna prata med en säljare utan press medan de utforskar sina optioner. Dessa konsumenter kan inte svara positivt på tryck, som de inte vill känna sig tvingade till att göra ett köp. Andra konsumenter tycker att detta försäljning taktik mindre stötande och kan vara fullständigt beredd att gå med svårt att sälja, några mycket smartare konsumenter kan även manipulera svårt att sälja teknik till sin fördel för att få en bättre affär.

Med hårt sälja "används också i förhållande till konsumenterna. Om en konsument ser ut som hon eller han kommer att vara utmanande och det kan vara svårt att göra en försäljning, kan konsumenten betecknas som en hård sälja. För säljare, hård säljer är frustrerande, eftersom de ofta äta upp en hel del tid innan de köper något, eller ibland utan att köpa något alls. Detta kan utsätta en säljare till en förlust av provisioner och bonusar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.