Vad är olja Futures?

Futures marknader är råvarumarknaderna där investerare i huvudsak överens om att köpa ett fast belopp för vissa råvaror till ett fast pris vid någon tidpunkt i framtiden. Terminsmarknaden har sitt ursprung i det tidiga 18. Talet i Japan, och i början av 19th Century de hade spritt sig till Europa och Amerika. Tidig terminsmarknaden härstammar ur nödvändighet, med säljare som behöver skydda sig mot stora svängningar i priset på deras produkter, genom att få en garanti från köpare att oavsett vad marknaden såg ut i några månader, kunde de få det pris de behövs för det.

Olja framtid är en av de största av de terminsmarknaden, tillsammans med majs och guld. De står för miljarder amerikanska dollar (USD) i handeln varje dag, och hjälpa till att driva priset på olja till konsumenterna slut. Olja terminer kan vara lite förvirrande för vissa människor, som det verkar märkligt att en investerare skulle vilja vara köper in stora kvantiteter av någonting som olja, men det är just därför att de inte vill faktiskt äga fysiska olja att oljan terminer marknaden fungerar.

Det finns i huvudsak två grupper av personer som deltar i olja terminer: hedgers och spekulanter. Hedgers är människor som faktiskt vill vara köpa och sälja olja, den fysiska varan. Dessa hedgers vill vara flyttar produkten, men vill minimera de risker de kan stöta baserat på fluktuationer på marknaden. Spekulanter, å andra sidan, vill inte äga olja alls, men de vill ta lite risker och eventuellt göra en hel del pengar. Så de köper in till framtida olja kontrakt från hedgers, baserat på vad de tror att oljepriset kommer att vara.

oljeterminer kan antingen vara säkrat kort eller säkrade lång. En spekulant som köper ett kort häck av olja futures är att köpa ett kontrakt i framtiden säger de kommer att sälja en viss mängd olja till ett visst pris. En spekulant kommer att dra bort av en kort häck bör oljepriset falla. En spekulant som köper en lång häck av olja futures är att köpa ett kontrakt att köpa en viss mängd olja till ett visst pris. Att spekulanten kommer vinsten skulle oljepriserna stiger.

Det sätt som hedgers garantera att de är säkra oavsett vad som händer på marknaden genom att utnyttja både på spotmarknaden och på marknaden för olja terminer. Spotmarknaden är kontanter marknaden, baserat på det dagliga priset på olja, och genom att ta en motsatt position på spotmarknaden från vad de tar i framtida marknader, garanterar de att oavsett vilket håll marknaden går, de håller på neutral .

Spekulanter bara köpa olja terminer-de aldrig köpa på spotmarknaden-så de är inte säkra sina inköp att förbli neutrala. De är i stället satsar på att marknaden kommer att gå antingen upp eller ner, och att de kommer att dra bort i skift. Om de är korrekta kan de göra stora pengar på relativt kort tid, men om de felaktigt bedöma rörligheten på marknaden, kan de förlora lika drastiskt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.