Vad är mutor?

mutor är betalning eller erbjudande av tjänster med avsikt att påverka eller vinna något från ett företag eller en person. Mutor kan vara mindre fancifully betecknas som mutor. De är ofta förknippade med tjänstemän typ brott, och kan förekomma i många arbete sektorer eller i politiken.

I politiken kan kickbacks användas för att säkra inflytande över omröstningen genom att erbjuda tjänster eller till och med kampanjbidrag. Denna typ av finansiering är olagligt, och ändå, många använder fortfarande den i en eller annan form. Samt, i regeringen, får kickbacks erbjudas att få regeringens godkännande av projekt.

Kanske den mest kända av dessa är mutor för statliga tjänstemän som utfärdar tillstånd i utbyte mot vinster eller förskott betalningar. I dessa fall är tillstånd som utfärdas vanligen gjort det utan laglig rätt finns för ett sådant tillstånd. Till exempel kan en boende inspektör utfärda ett olagligt byggnadslov i utbyte mot en muta.

Även om dessa mutor fortfarande existerar, lagar angående statstjänstemän emot mutor i USA är nu på plats. Regeringstjänstemän emot mutor kan tjäna upp till fem års fängelse. Det bör noteras, att det finns många statliga tjänstemän som skulle aldrig acceptera ett kast.

I den medicinska samfund, kan kickbacks finns för att ge läkare tillgång till gratisprover av läkemedel i utbyte mot förskrivning av vissa läkemedel. Faktum är att dessa former av mutor är ganska uppenbar. Man kan inte gå in på de flesta läkare kontor, utan att notera den ökade marknadsföringen av vissa läkemedel. Man kan använda ett Windows urklipp som ett läkemedel annons på den, en penna med en annan, eller nå för en låda av vävnader med ännu en farmaceutisk annons.

För närvarande finns det inga rättsliga påföljder för en läkare att acceptera fri kontorsmateriel eller gratisprover drog. Faktum är att många läkare använder dessa prover för att minska kostnader och att ge läkemedel för personer med ekonomiska svårigheter. Dessa metoder anses olagliga mutor endast om läkaren går med på att förskriva vissa läkemedel i utbyte för dessa produkter. Många hävdar att en sådan uppenbar produktplacering är ofta liktydigt med att godkännande av produkter. Detta är dock lagligt, så länge dessa kickbacks inte påverkar en läkares behandlingsbeslut.

I andra företag kan kickbacks skall erbjudas till företag som åtar sig att rekommendera en viss verksamhet. Till exempel en bank att rekommendera en viss inteckning mäklare, och får en under bordet avgift för en sådan är ett kast. En resebyrå som blir belönade för bokning ett visst hotell är också en form av kast.

Dessa åtgärder kan eller inte kan vara olagligt, och att bero på huruvida rekommendationen innebär bedrägligt representation av andra organisationer. Till exempel, om en bankman hänvisar alla till samma mäklare och hävdar att han är den billigaste, när detta inte är sant, då kickbacks, särskilt om outtagna som inkomst, är olagliga.

Det finns mycket som talar för att upprätta ömsesidiga förbindelser med andra företag. Men när dessa ömsesidiga relationer migrera till bedrägeri, är de olagliga mutor. Normalt om en person är knuten till en grupp utanför sin egen verksamhet, måste han eller hon hävdar att detta tillhörighet så ingen förvrängning förekommer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.