Vad är massmedia?

Massmedia är media som är avsett för en stor publik. Det kan ske i form av radio och TV, som i fallet med TV och radio eller tryckta medier, såsom tidningar och tidskrifter. Internet media kan också nå massmedia status, och många massa medier upprätthålla en webbnärvaro att dra fördel av snabb tillgång till Internet i många delar av världen. Vissa människor hänvisar också till massmedia som "mainstream media" hänvisning till att den tenderar att hålla sig till framträdande berättelser som kommer att vara av intresse för en allmän publik, ibland ignorerar kontroversiella nyheter. Många människor runt om i världen förlitar sig på massmedia för nyheter och underhållning, och globalt, är massmedia en enorm industri.

Vanligtvis syftar massmedia för att nå en mycket stor marknad, som hela befolkningen i ett land. Däremot omfattar lokala medier en mycket mindre befolkning och yta, med fokus på regionala nyheter av intresse, medan specialmaterial föreskrivs särskilda demografiska grupper. Vissa lokala medier som omfattar statliga eller regionala nyheter kan stiga till en framträdande plats tack vare sin undersökande journalistik och till inflytande att deras regioner har i den nationella politiken. Guardian , tidigare känd som Manchester Guardian , till exempel, är ett nationellt respekterad papper i England som startade som en regional dagligen.

One av de största kritik av massmedia är att det är alltför aktuellt. När en media utlopp tvingas täcka nationella och internationella nyheter, kan den inte ta upp många intressanta lokala historier eftersom dessa berättelser är inte av intresse för många tittare. Till exempel kan invånarna i ett samhälle se deras kamp mot utveckling som kritiska, men historien skulle bara dra till sig uppmärksamhet från massmedia om kampen blev kontroversiellt eller om prejudikat i någon form fastställdes.

Folk tror ofta av massmedia som nyheter, men massmedia ingår även underhållning såsom TV-program, böcker och filmer. Det kan också vara pedagogiskt innehåll, som i fallet av public service-stationer som tillhandahåller pedagogiska planeringen till en nationell publik. Politisk kommunikation inklusive propaganda också ofta distribueras via massmedier, liksom samhällsinformation och varningar nödsituation.

Även elitists kan lockas att fnysa åt massmedia, med hänvisning till det som "opiater av massorna, "massmedia är en viktig del av människans samhällen. Förstå massmedia är oftast nyckeln till att förstå en befolkning och kultur, varför medieområdet studier är så enorm. Titta, läsa, och interagerar med en nations massmedia kan ge ledtrådar till hur människor tänker, särskilt om ett mångsidigt sortiment av massmedia källor läst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.