Vad är marknadsvärde?

Marknadsvärde avser det pris som en säljare av fast egendom kan förvänta sig från en köpare i en rättvis och öppen förhandling. Normalt är marknadsvärdet för ett hem eller annan fast egendom, såsom mark, bestäms av professionella värderingsmän eller fastighetsmäklare och är baserad på en rad viktiga faktorer. Särskilt i oroliga marknader kan marknadsvärde flucutate dramatiskt, och medan din fastighets professionella kan bestämma ett "marknadsvärde" för ditt hus, är verkligheten i slutändan att det verkliga marknadsvärdet bestäms av vad en köpare är villig att betala för det.

Att veta marknadsvärdet på din fastighet är viktigt om du säljer ditt hem, eftersom det bidrar till att avgöra det begärda priset. Många säljare som inte förstår marknadsvärdet kommer att prissätta sina hem för hög eller för låg, som båda skulle kunna få negativa ekonomiska resultat. Samma sätt har många husägare faller offer för rovdjur utlåning när en långivare övertalar dem att låna mer pengar än deras hem är faktiskt värt.

En professionell värderingsman eller fastighetsmäklare avgör marknadsvärdet av ett hem genom att först jämföra med liknande egenskaper som nyligen har sålts i ditt område. Detta är vad fastighetsmäklare kallar "comparables". De försöker hitta hem som liknande i storlek och stil till din egen som har sålt under de föregående sex månader till ett år. De kommer också att bestämma det genomsnittliga priset per kvadratmeter för bostäder i ditt område befallande. Även om denna process inte ensam bestämma marknadsvärdet av ett hem, ger det en solid bas pris för att fastställa en rimlig begärt pris.

Andra faktorer som påverkar marknadsvärdet något är förbättringar och skick egendom. Uppdateringar av kök och bad är de främsta förbättringarna av ett hem som kommer att öka dess marknadsvärde. Kosmetiska uppdateringar, såsom färsk målarfärg, ny matta, nya armaturer och behandlingar fönster, kommer definitivt att hjälpa ett hus uppvisar bättre, men inte förbättra den totala marknadsvärdet. Villkoret av fastigheten påverkar det totala marknadsvärdet. Ett hem med välskött eller nyare mekaniska system, fönster, tak och dörrar inträde kommer att betinga ett högre pris än en med omodern mekanik eller felaktiga strukturer.

Om du vill veta marknadsvärdet på din bostad kommer många fastighetsmäklare ge grundläggande bedömning gratis i hopp om att ni kommer att använda deras tjänster när det är dags för dig att sälja . Men du kan också bestämma en rimlig bedömning på egen hand genom att få tillgång till dina länets offentliga verkliga register fastighetsskatt. Många län har databaser för offentliga poster som du kan söka för att samla in relevant information för att bestämma en ungefärlig siffra. Men om du överväger att sälja ditt hem, är det bäst att få 2-3 professionella åsikter om värdet på din bostad innan du den här.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.