Vad är handel Lines?

När en låntagare öppnar en kredit, till exempel ett kreditkort, bil lån, eller ett hem inteckning är dessa konton kallas handel linjer. Antalet, historia och status av dessa kreditlimiter handelsstatistiken omfattar en stor del av en persons kredit värdering. Ju högre en persons kredit värdering, desto större är sannolikheten att få kredit och att få rätt till mer förmånliga räntor och villkor.

kreditbyråer såsom Experian, TransUnion och Equifax titta på storleken på öppen handel linjer, den tidigare betalningar på konto, hur länge kontot har varit öppen och hur länge sedan den senaste aktiviteten på ett konto att fastställa en persons kredit värdering. Att bygga en positiv kredit historia en person i allmänhet bör sträva efter att ha cirka 3-5 aktiv handel rader som är "erfarna", vilket innebär det att räkenskaperna har öppet för cirka två år har en positiv tidigare betalningar på alla konton och om redovisningen är aktuella och i god status.

krediter som i namn av den primära tas till användarnas kallas primär handel linjer. Om till exempel Mitt A öppnar ett kreditkort i hans namn, är Mitt A betraktas som den primära kontot användaren och kreditkortskonto anses vara en primär handel linje. Om låntagaren A la Mitt B på det kreditkortskonto som en behörig användare, skulle Mitt B anses vara en sekundär konto användare och detta skulle betraktas som en sekundär handel linje för Mitt B. Behöriga användare på konton är i allmänhet inte är ansvariga för att återbetala alla fordringar som uppkommit på kontot som den primära och /eller gemensamma kontoinnehavare skulle.

Eftersom det är viktigt för handeln linjer i kredit poäng, det finns nu företag som säljer tillgång till positiv handel linjer till kunder som vill förbättra sin kredit värdering. Dessa företag att hitta och betala personer med god kredit som är villiga att lägga till andra behöriga användare på sina erfaren och positiv kredit konton. Kunder som vill bygga upp sina krediter betalar dessa företag för förmåga att läggas till som andra behörigt användare på dessa etablerade konton. Denna praxis ofta kallas "vägtransport. "

I teorin, den positiva historia av dessa handel linjer bidra till att öka kredit värdering av låntagarens med negativa betalningsanmärkningar, eftersom dessa handel linjer återspeglas både på kredit historia den primära innehavaren och den sekundära innehavaren också. Detta är i princip klar med föräldrar lägga sina barn som sekundära användare på sina konton för att hjälpa sina barn att bygga kredit. Men bruket att sälja rutinerade handel linjer, medan juridiska, anses kontroversiell och kan vara ett riskfyllt företag.

Som svar på detta växande praxis, Fair Isaac och Company (FICO), företaget som skapade kredit scoring modell som används mest i USA, presenterade nya riktlinjer som skulle minska konsekvenserna av denna typ av oäkta "vägtransport" på kredit scoring. Ett konkurrerande scoring modell till FICO kallas VantageScore anser inte tillåtna användarkonton i sin poängsättning utvärderingsmetod.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.