Vad är förfalskningar?

Förfalskning hänvisar till imitation av något i avsikt att vilseleda. Som en allmän regel, folk använder termen specifikt hänvisa till människor som replikera valuta i hopp om att föra den bort som betalningsmedel. Däremot kan olika saker vara förfalskade, från designade handväskor till juridiska dokument. När det gäller förfalskning pengar, förfalskningar kommer med allvarliga konsekvenser, eftersom det betraktas som ett mycket allvarligt brott i de flesta nationer i världen.

Människor har förfalskning pengar ända sedan pengar utvecklades. Grekerna och romarna, till exempel, rakade ner lagligt betalningsmedel, vilket minskar deras värde, och använde spån för att lägga nya mynt. Några driftiga förfalskare används billiga legeringar att efterlikna lagligt betalningsmedel, medan andra kastade en billig bas och sedan belagda myntet i en metall som silver eller guld i ett försök att föra bort det som ett verkligt mynt. När papper valuta gick mynt som en form av lagligt betalningsmedel, förfalskningar exploderade i många regioner i världen, och det är ett ständigt bekymmer för många regeringar.

De flesta moderna förfalskningar är inriktad på papper pengar, eftersom sedlar har ett högre nominellt värde. Förfalskare använder flera olika tekniker för att producera kopior av önskad valuta, beroende på säkerhetsdetaljer som en nation använder för att skydda integriteten för sina pengar och graden av realism önskas. Till exempel kan en färgkopiator gör ibland en trovärdig replik av lagligt betalningsmedel, särskilt när valutan körs genom en bricka till ålder, men förfalskare kan också använda sofistikerade trycktekniker som de som används vid nationella myntverk.

De flesta myntverk världen över använder en rad säkerhetssystem för att skydda sina pengar. Till exempel skriva ut många nationer graverade pengar, vilket innebär att speciellt graverade skyltar som är mycket svåra att replikera används i tillverkningen av valutan. Många länder använder också specialiserade papper och bläck, tillsammans med komplexa mönster som är svåra att kopiera, och de kan ändra utseendet på sin valuta ofta i ett försök att omintetgöra förfalskare.

Någon som är dömda förfalskning kommer att tillbringa minst ett decennium i fängelse. Han eller hon kan också tvingas att betala böter eller restitution, och den egendom som används i förfalskningar processen får beslagtas. Förfalskning behandlas som ett mycket allvarligt brott, eftersom det nedvärderar en nations valuta, potentiellt hotar den ekonomiska stabiliteten och globala stående.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.