Vad är ett yrke?

Den grundläggande förutsättningen för ett yrke är en typ av arbete eller arbete som kan finnas i flera olika typer av arbeten eller branscher. Yrken fokus på positioner som kräver kompetens som kan användas i ett antal olika arbetsmoment inställningar, så att den enskilde med att färdigheter som att gå med relativt enkelt från en industri till en annan i behov uppstår. Här är några exempel på hur yrken täcka en stor mängd arbetstillfällen mark, både med timme arbetstillfällen och med avlönade karriärer.

Många anser ett yrke som är involverad med kontorsarbete tjänster. Den kompetens som krävs för denna typ av yrke omfattar i allmänhet grundläggande datorkunskap som inkluderar kände till grundläggande ordbehandlingsprogram. Dessutom förmågan typ i relativt snabb takt är mycket önskvärt. Uppmärksamhet på detaljer, till exempel språk, skiljetecken och meningsbyggnad är också mycket viktigt för framgången av ett materiellt anställd.

Organisatoriska färdigheter som tillåter arbetstagaren att effektivt hålla jämna steg med scheman, upprätthålla ett fungerande register för pappersdokument, och i allmänhet vara ett effektivt stöd till ledningen kring de behöver för kontorsarbete sysselsättning. Eftersom nästan alla företag kan fungera i alla industrin skulle behöva någon med expertis inom dessa områden, en person med gedigen kontorsarbete färdigheter kan lätt hitta kontorsarbete. Detta innebär en person vars yrke var tidigare som administrativ assistent till en textil verkställande lätt kunde övergå till att vara ett verkställande assistent till chefen för en telekommunikation anläggning, med minimal industrin utbildning behövs.

Försäljningen ockupationen är ett exempel på ett yrke som lätt leder till olika industribranscher. En effektiv säljare kommer att ha en grundläggande färdighet som som innehåller enhet, beslutsamhet, stark kommunikativ kompetens, och en gedigen kunskap om produkten eller tjänsten. En bra säljare kan lära sig en produktlinje på kort tid, och sedan använda samma kompetens som tidigare försäljning inställningar och snabbt börja bygga en kundbas. Oavsett säljer skor i en lokal butik eller främja användningen av det senaste inom internationell kommunikation, är den duktiga säljare en tillgång i alla branscher.

Att vara väl insatt i ett yrke som bygger på de färdigheter som efterfrågas är en viktig för att upprätthålla fast anställning. När en bransch börjar vackla och erfarenhet minskningar i den lokala arbetskraften, kan många personer flyttar helt enkelt till en annan inställning och fortsätter att göra samma typ av jobb eller karriär, bara i en annan bransch och med minimal anpassning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.