Vad är ett tillägg?

En tilläggsavgift är vanligtvis en extra avgift läggas till priset på något eller ett fristående kostnad som finns för att använda något. Det finns många av dessa avgifter i olika typer av företag, och de kan inte alltid undvikas. Ett annat namn för tillägget är ordet "avgift", men detta kan vara mer spridda.

En vanlig typ av tillägg som många betalar ofta en uttagsautomat avgift. Många banker kommer inte att debitera människor att använda en uttagsautomat om det drivs av samma bank som en person banker. En Bank of America kund, till exempel, inte står inför en extra avgift när du använder ett Bank of America ATM. Detta kan vara mycket annorlunda om samma kund drar ut pengar från en annan banks uttagsautomat. Den andra banken kan bedöma en avgift för att ge pengar och hemmet bank kan även ta ut lite pengar. Det skulle kosta $ 2-3 amerikanska dollar (USD) extra för att dra tillbaka lite pengar.

Detta är egentligen inte en kostnad över en avgift eller ett tillägg i den första definitionen eftersom personen på ATM inte betalar för något, men är helt enkelt ut pengar. För kunniga kunder som vill undvika denna avgift kan de dra tillbaka oftast en liten mängd kontanter från lokala livsmedelsbutiker. De kan ha att köpa något, men ett paket tuggummi eller en flaska eller vatten är billigare än en bankomat tilläggsavgift. Omväxlande, vissa banker göra överenskommelser med andra inte ta ut någon avgift, eller kunden kan helt enkelt se till att gå till ATM drivs av den bank som han gör affärer.

Människor kan notera extra avgifter i många andra inställningar. Hotell och restauranger ibland kan lista pålagor på en faktura. Resebyråer och rabatterade platser resa bedöma vanligtvis en extra avgift. Air flyg är en annan plats där extra avgifter är vanliga. Dessa är bara toppen av isberget.

Vissa elräkningar har extra avgifter, eller cell räkningar Telefonen kan innehålla en $ 1-2 dollar avgift per månad för tillgång till 911 samtal. Tilläggsavgifter kan knytas till vissa saker genom att statliga eller federala regeringar att betala för olika typer av program. Tomt linje telefonräkningarna kan ha ett par olika avgifter för att tjäna detta ändamål, inklusive sådana som kan bidra till att ge låg service-telefon för personer med låga inkomster.

Även om de flesta tilläggsavgift beloppen är små i jämförelse med vad som är köpt, men lägger de upp, och de kan bidra till högre utgifter. Det är ganska svårt att undvika dessa extra avgifter i de flesta fall. Ett flygbolag eller en kryssning linje är inte troligt att sänka sina bränsle avgifter bara för att en person vill företaget att göra det. Det är frustrerande att vissa konsumenter eftersom de känner att de redan har betalat det begärda priset och inte vill betala mer. Tyvärr, bara om det enda man kan göra i dessa fall är att se till att fråga om tillägg, så att kostnaderna håller sig inom budgeten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.