Vad är ett lån?

Mjuka lån är lån eller kontrakt inteckning som ger fördelar som inte finns med andra typer av lån. Ofta används av internationella banker att göra arrangemang för lån för nationer, är den mjuka lån strukturerad med en ränta under den nuvarande genomsnittliga nivån, och kan omfatta liberala återbetalningstid också. Tillsammans med nationer, företag och även privatpersoner kan ha möjlighet att säkra ett lån.

kvalificerade för ett lån vanligtvis innebär möjligheter för låntagaren att ingjuta ett stort förtroende för långivaren. Detta sker genom information och andra uppgifter som visar förmåga låntagaren att återbetala lånet inom termer. Eftersom långivaren anser att det finns mindre risk involverad i arrangemang för lån, är de särskilda bestämmelserna i avtalet ofta ändrats för att mer förmånliga för låntagaren.

När en positiv historia finns mellan långivare och låntagare, kan detta fungerar även som motivation för att förlänga ett lån. Eftersom långivaren har konkreta bevis på att ansvaret för låntagaren kan eftergifter göras för att uppmuntra låntagaren att göra affärer med långivaren igen. Detta kan även vara fallet när det mjuka lånet för ett andra lån.

Mjuka andra lån kan vara en stor fördel för den enskilde eller organ som ansöker om lånet. Arrangemanget kan vara för ett kortfristigt lån arrangemang, som ett sätt att generera intäkter för att finansiera ett projekt eller affär. Eftersom långivaren redan har en aktiv lån med låntagaren, kan villkoren i det andra lånet vara mer generösa och göra det lättare för låntagaren att betala tillbaka lånet utan att placera en stor del av en extra börda på de resurser i kontrollen av låntagaren.

berättigade till ett mjukt andra låneprogram handlar inte bara om att förlita sig på en etablerad meritlista med långivaren. Nuvarande kreditbetyg skall vara godtagbara, och låntagaren måste vara villiga att göra full insyn i alla rådande omständigheter som kan påverka förmågan att återbetala hela återstoden av lånet, om det inte förlängs. Till exempel, någon som söker en mjuk andra hypotekslån skulle behöva visa sin förmåga att hantera de månatliga betalningar på både lån med nuvarande inkomstnivå. Samtidigt skulle låntagare försäkrar också att det finns inga aktuella faktorer som kan avbryta den för inkomster på helst under lånets löptid.

Tillsammans med lån arrangemang förlängas med banker och andra långivare, det är inte ovanligt att privata långivare för att strukturera mjuka lån för affärskontakter, släktingar och andra. Dessa privata lån kan innebära återbetalningstid att något är öppna slut, samtidigt laddning liten eller ingen ränta på det lånade beloppet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.