Vad är ett lager?

Ett lager är en stor byggnad där varor lagras, och där de kan katalogiseras, transporteras, eller tagit emot, beroende på typ. Även i det förflutna, många lager ligger ofta i industriområden ibland bredvid stora utskeppningshamnar var fullt av arbetstagare, kan den moderna lagret antingen helt eller delvis automatiserad beroende på hur avancerad företaget. Ibland en produktionsanläggning har dessutom en bifogad lagerlokal, där deras tillverkade varor kan lagras till dess leverans.

Lager har funnits i flera århundraden, och själva ordet är inte svårt att förstå. "Bakverk" var det som besatt av en säljare och till hus dessa i ett centralt läge betydde du var lagra dina varor. Normalt dock får moderna lager lagra inte bara ägodelar av en enda säljare eller en tillverkare, men en mängd olika produkter. Den viktigaste funktion plats är emot att få i nya produkter, och sjöfart ut produkter som redan är lagrade. En annan viktig del av att upprätthålla en god lager håller inventering av vilka produkter som är närvarande i lagret, har vad som har skickats och vad har mottagits. Denna process är återigen till stor del automatiserad.

Vissa företag kan dra nytta genom att ha stora lagringsutrymmen. Till exempel om du beställer något från några av de större online-företag, ber du i allmänhet dem att få en produkt som finns i en stor lagerlokal. Amazon. com har flera stora lager som avsatts för olika produkter. En annan modern vända på lagret är Big Box butiker, äkta kommersiella byggnader, liksom Costco ®. Dessa kan kallas lager butikerna och de ser ut som mini-versioner av större lager.

Dessa butiker brukar ha betonggolv, och höga hyllor av metall med produkter som säljs i lösvikt. Istället för att spendera en massa pengar på marknadsföring och attraktiva visar dessa butiker kan beståndet mer varor och kan erbjuda konsumenterna mycket lägre priser eftersom de för så mycket mer. Får emellertid butikerna har även lager som de dra varorna eller de kan behöva för att leveranser från andra företag som upprätthåller lager.

Om du bor i närheten av lagret av en tillverkare, du kanske kan köpa saker för sänkta priser. Till exempel ett bageri kan tillverkar alla sina saker på plats och har en på plats för lagring, som dessa saker levereras. När du går direkt till källan för lagring, särskilt när varorna också tillverkas där, kan du köpa oftast saker för mindre eftersom företaget inte behöver betala något till fartyg eller varor produkten någon annanstans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.