Vad är ett främjande?

En befordran är en ökning av rang som även kan åtföljas av en höjning i lön, förmåner och ansvar. De flesta människor anser kampanjer positivt, eftersom de anger att den enskilde främjas lyckas, värdefullt och användbart. På många arbetsplatser, människor aktivt verka för att främja och tillsammans fördelar. Termen används också ibland att hänvisa till en allmän förändring i status som en examen, vilket är varför du kan hitta dig själv gå på en "femte klass marknadsföring" i stället för en femte klass gradering.

Normalt är någon som belönas med en befordran när han eller hon utför föredömliga arbete, eller visar fallenhet för en position med större ansvar. Detta är vanligtvis en anledning att fira, eftersom det indikerar att den anställde har en potential för utveckling på lång anställning inom företaget. En befordran kan innebära övervakning ansvar som den marknadsförda arbetstagaren blir ansvarig för administrativa assistenter och annan personal. Dessa uppgifter bör inte ta lätt på, eftersom de flesta anställda går till sina handledare för vägledning och exempel på lämplig arbetsplats beteende.

En befordran kan också kräva mer arbete, som går tillsammans med allmän ökning av ansvar. Detta arbete kan vara mer komplexa eller mer intressant, dock, så de flesta anställda är glada att ta på den. Som ett erkännande av den ökade arbetsbördan och status för den anställde, de flesta arbetsgivare erbjuder en löneförhöjning med en befordran och anställda kan bli berättigade till ytterligare förmåner. I ett rankade system som militär eller en brandkår, kan främja kallas en ökning i rang eller befattning och den anställdes lön kommer att justeras i enlighet med en fast skala.

Anmälan av en befordran och gratulationer vanligen erbjuds av en handledare eller högt uppsatt medlem av företaget. Om du har valts ut för en befordran, vara medveten om att detta är ett utmärkt tillfälle att göra förhandlingarna, t. ex. en begäran om en förändring i timmar, eftersom din arbetsgivare är att du är värderas som en anställd. När du främjas, kan du registrera pappersarbete som anger typen av marknadsföring och notera eventuella förändringar i lön.

Det är inte alla man uppfattar och erbjudanden som anledning till festligheter. Vissa människor, till exempel föredrar att förbli lägre i rang så att de kan stanna i området i yrken som polis. Andra njuta jobb med ljus ansvar, trots de lägre lön. I vissa fall är det möjligt att avvisa en sådan befordran, även om en arbetsgivare kan vara förbryllad. I andra är en befordran inte ett alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.