Vad är ett bud kontrakt?

Ett bud kontrakt är en uppskattning av den totala kostnaden för att slutföra ett specifikt jobb. Används i olika former av affärsverksamhet, är ett sådant avtal som levereras till den person eller det företag som begär arbetets. I vissa fall kommer att kosta förslag samlas in från olika anbudsgivare, med ett eller flera av dem som valt att slutföra jobbet.

Ett sådant avtal kan börja med vad som kallas begäran om förslag (RFP). Detta är en inbjudan att bjuda på ett specifikt arbete. Den RFP kommer ofta förtydliga uppgifter om det arbete som skall fyllas. Dessa särdrag kan innefatta arbete tidslinjer eller tidsfrister, placering av jobbet, och alla andra detaljer som kan påverka leverantörens anbud. Om RFP inte tydligt visa på några av detaljerna som behövs för ett korrekt anbud kontrakt, potentiell leverantör måste kontakta förfrågaren för mer information.

När du skriver budet avtalet kan leverantören måste överväga sådana saker som material som behövs för jobbet är slutfört, tid att spenderas på jobbet, och kostnaden för arbetskraft. Dessa kommer ofta varierar beroende på det arbete som ska slutföras och den utbildningsnivå som krävs för jobbet. Till exempel, de mer tekniska ett jobb, desto mer både material och arbete kan kosta att slutföra det. Ett bud mall kan användas för att försäkra alla kostnader täcks när du skriver erbjudandet.

Budet Avtalet bör även ta hänsyn till den vinst som leverantören vill göra från jobbet. I de flesta fall dessa förslag är ett sätt för företag att begära anbud att jämföra olika erbjudanden för jobbet. Ju fler leverantörer som konkurrerar för jobbet, desto större är chansen att några av dem kommer att acceptera under genomsnittet vinstmarginaler. Ju lägre den vinstmarginal, desto lägre blir den totala erbjudande kan vara.

En viktig del av erbjudandet kontraktet kan förändringen klausulen. En förändring klausul kan göra det möjligt för leverantören att begära en ändring av budet om mer pengar eller tid för att slutföra arbetet. Detta kan vara avgörande för om jobbet kräver att man bygger, renoverar eller uppförande av något slag. Om en avtalspart inte skriva en klausul av detta slag i anbudet, eventuella extra kostnader som krävs för att avsluta ett arbete med oväntade förmildrande omständigheter skulle kunna falla på leverantören.

Efter att budet avtalet godkänns, skall uppdragstagaren har ofta att underteckna den slutliga kopian personligen. Vid denna tid, en representant från näringslivet hyra leverantören bör underteckna kontraktet. Flera exemplar bör undertecknas på en gång och arkiveras av båda parter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.