Vad är en portfölj?

En portfölj är en bärbar fall avsett att transportera dokument, böcker, filer och annat tryckt material, tillsammans med platt föremål för en relativt liten storlek. Portföljer har historiskt använts av advokater för att genomföra trosor på väg till domstol, förklarar namn, trots att de också genomförs av branschfolk. Många företagare minns sin första portföljer ömt, faktiskt, eftersom portföljen är så viktigt emblem i näringslivet.

Den ursprungliga portföljen var skolväska, en typ av mjuk retur alla väska. På 1800-talet började axelremsväskor att utvecklas, med väska beslutsfattare skapa järn eller trä ramar, svarvning axelremsväskor till fall. Fall mer effektivt kan skydda dokument inuti, se till att inget i portföljen är skrynklig eller böjd, och de kan vara lättare att skyddas mot stöld, också. Huvudsak är en portfölj ett mycket grunt låda som innehåller ett handtag som gör det enkelt att bära.

Portföljer finns i en mängd olika stilar och mönster, och de är vanligtvis i dämpade färger så att de inte inte kollidera med kläder av bäraren. Många företag fortsätter att producera läder portföljer, men det är också möjligt att hitta portföljer av plast och olika metaller. Metal portföljer är ofta utformade för att vara extremt säkra, se till att deras innehåll inte kan stjälas eller skadas, och de är ibland vadderade så att de kan användas för att skydda elektroniska komponenter i transit.

Handtaget på en portfölj är vanligtvis små, avsedd att hållas i handen, även om vissa portföljer har axelband. I vissa fall kan handtaget tillbaka in i portföljen av estetiska eller praktiska skäl, en portfölj som saknar ett handtag är känd som en portfölj. Portföljer tenderar att vara större, och de är avsedda att föras stoppade under armen. De kan vara användbara för att transportera stora format objekt som konstverk.

Många kontorsmaterial butiker säljer portföljer, med lyxiga varianter som tillverkas av företag som gör bagage och andra fina hushållsartiklar. När plocka ut en portfölj, det är en bra idé att tänka på storleken på de handlingar som den kommer att användas tillsammans, och överväganden som stil och vikt kan också övervägas. Om till exempel, bär ägaren av portföljen en massa silversmycken, en portfölj med guld eller koppar-tonade tillbehör kanske inte är lämpliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.