Vad är en nedgradering?

en degradering är en minskning i rang, ofta tillsammans med en lägre lön status. Det finns många situationer i vilka en degradering kan uppstå, något slags rankade system som en polisstation eller militär, exempelvis, använder demotions som ett disciplinärt verktyg, medan vissa anställda riskerar degradering på grund av omorganisation eller undermåliga arbete. De flesta människor visa en degradering som straff, eftersom det innebär att de enskilda var oförmögen att utföra på en högre rang, och motsatsen till en degradering är en befordran, en förhöjning i rang eller status.

Vanligtvis en degradering uppstår när någon inte fungerar som förväntat. Felet kan inte vara allvarliga nog för att straffas med uppsägning, men det kräver en omprövning av den anställdes arbete ansvar och verksamhet. När någon är degraderas han eller hon kan degraderas inom en avdelning eller utanför, beroende på företagets behov. Att vara degraderad på en avdelning kan vara besvärligt, eftersom den anställdes medarbetare kommer att vara väl medveten om hans eller henne att falla i onåd.

I annat fall är offer för en degradering rent oskyldig. Vissa företag tvingas degradera anställda när de skära ned eller omorganisera. Detta är vanligt med fusioner, när personalen plötsligt blir överflödiga på grund av arten av fusionen. I detta fall kan företaget vill behålla arbetstagaren eftersom han eller hon är värdefull, men företaget måste flytta arbetstagaren till en annan avdelning. I de flesta fall försöker företaget att hålla sig tillfälligt, och det kommer ofta att sträva efter att hålla en lön på samma sätt också.

Anställda som riskerar att degraderas på grund av dåliga resultat har oftast gott om varning. Dåliga resultat kan anges i sysselsättning recensioner, till exempel med arbetsgivarna klart räkna arbetstagarens fel och på vilket sätt han eller hon kan förbättra. Många tillrättavisningar och varningar har utfärdats, och anställda är ofta påminns om att verkställigheten av arbetsplatspolitik kan omfatta degradering, i de fall det är motiverat.

Ibland kan en arbetstagare arbeta hans eller hennes väg tillbaka upp efter en degradering. Detta är vanligare när en anställd uppvisar en förmåga och vilja att förbättra, särskilt om han eller hon är villig att arbeta i viktiga frågor. I andra fall är det degradering vara bestående, och det kan i vissa fall användas för att tvinga en anställd som inte kan vara lagligt sköt in sluta. Denna taktik är vanligt med svaga anställda som inte bryter mot arbetsplatspolicy direkt, men snarare kjol raden av medelmåttighet, som väger ner produktiviteten i deras arbetsgivare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.