Vad är en mässa?

Också känd som en mässa, en mässa är en insamling anordnas för att ge företag inom en viss bransch att upprätta displayer och demonstrationer av sina produkter och tjänster. Mässor av detta slag ofta hålls varje eller halvårsmöten basis och är öppna ibland för allmänheten. Mässor ofta har särskilda evenemang för utställare, som seminarier ledda av framstående personer inom denna industri.

En grundläggande struktur för en mässa innebär uthyrning av utrymme i ett konferenscenter där de deltagande företagen kan ställa in vad som är känt som en mässa monter. Utrymmet är sedan indelat i ett antal kvadratiska eller rektangulära nät som är reserverade av deltagarna att starta sina skärmar. Ofta kan ett enskilt företag reserv ett eller flera av dessa rutor, beroende på storlek uppvisar de vill skapa.

Som en del av leasingavtal mässan arrangörerna kommer att anordna ett sådant grunderna så enkelt draperier som ger bakgrunder för varje utsedd utställning utrymme, och en strömkälla för någon elektronisk utrustning deltagarna önskar. Ett rektangulärt bord och ett par stolar brukar ingå, även om detta inte alltid fallet. Utställare är fria att använda dessa resurser eller ta med egen utrustning handel monter för att skapa en mer anpassad utställning.

Beroende på vilken typ av mässan, kan deltagande vara öppen för alla eller begränsats till registrerade besökare och deltagare. Mässor i samband med telekombranschen är ofta öppna för allmänheten, vilket gör att potentiella kunder att se över utbudet av olika kommunikationstjänster och eventuellt knyta kontakter som kan fortsätta senare. Andra visar är att betrakta som handel bara, vilket innebär att de är stängda för allmänheten. Detta är ofta riktigt med någon mässa eller utställning som fokuserar på att sälja direkt till registrerade konferensdeltagare endast såsom en rättvis uppbyggd kring besöksnäringen eller banksektorn.

Även om en traditionell mässa äger rum på en fysisk plats, har begreppet en virtuell rättvis nått stora framgångar de senaste åren. Använder online resurser kan registreras gästerna tillgång till en webbplats som fastställts för händelsen och ta en virtuell rundtur i alla skapas online utställningar av de deltagande leverantörerna. En virtuell rättvis har flera fördelar, bland annat möjligheten att använda den senaste Internet-tekniken för att skapa intressanta presentationer. Andra fördelar är den låga kostnaden för installation och bristen på resekostnader för att delta i mässan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.