Vad är en loppmarknad?

En loppmarknad är ett stort, traditionellt utomhusmarknad där man säljer ett brett sortiment av varor som vanligtvis används. Många samhällen har varje vecka loppmarknader som hålls i stora fält eller konferenssalar under vintern, och några av dessa marknader har pågått i årtionden eller århundraden, i några fall. En loppmarknad är ofta ett bra ställe att hitta fynd på begagnade varor i rimligt skick allt från lastbilar till smycken.

Flera olika typer av handlarna finns på en loppmarknad. I vissa regioner, folk ta med sina egna ägodelar till en loppis, upprätta ett litet stall att sälja olika begagnade varor. I andra fall kan en handlare vara faktiskt en återförsäljare av begagnade varor som antingen frequents loppmarknader eller driver en butik och reser till loppmarknader. Begagnade-butiksägare ofta stryka omkring loppmarknader letar efter varor som de kan sälja till ett högre pris också.

Det är också möjligt att hitta handlare som säljer nya produkter som handgjorda smycken och andra hantverk på en loppmarknad , och i vissa områden folk sälja jordbruksprodukter eller bakverk också. Tätorter tenderar att ha mycket stora loppmarknader på grund av den större befolkningen, människor i angränsande områden kan resa till platsen för loppmarknaden i jakt på affärer. De många olika säljare gör det omöjligt att förutsäga varorna till försäljning på en loppmarknad.

Namnet är för övrigt en referens till loppa-belastade begagnade kläder som såldes på loppmarknader i 17-talet . Vissa personer kan också ringa en loppmarknad en basar, som förbinder loppmarknader med de större utomhus marknaderna i Mellanöstern. I vissa regioner är loppmarknader kallas stammen eller starta försäljning, eftersom människor få varorna till försäljning i sina bilar och de kan inrätta står kvar på sina fordon eller i närheten av dem.

Det hjälper att ha ett gott öga när du går till en loppis, som vissa av varorna är alldeles utmärkt, medan andra är skräp. Många människor vill ha en uppsättning mål när de går en loppmarknad, så att de inte slutar upp med en underlig blandning av föremål som fångat deras ögon. Att gå på loppis med ett mål som en ny cykel eller en anständig bokhylla är en utmärkt idé, och det kan hjälpa dig motstå att lura av antika te krukor, vintage frukt lådor, register och vad det nu skulle kunna kalla för er av det rörigt gångar av marknaden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.