Vad är en löneperiod?

En avlöningsperiod är antalet dagar som en vanlig, får vanligtvis inte löntagare betalas. Tjänstemän tenderar att förvänta sig och få samma lön oavsett hur lång avlöningsperiod, medan arbetstagare timlön kan ha skillnader i lön beroende på timmar och arbetade dagar. Betala perioder varierar kraftigt och är oftast en av flera gemensamma system. Du kan betalas ut veckovis, varannan vecka, månad, år, eller som betalas två gånger i månaden på specifika tidpunkter, vanligtvis den 1: a och 15 i varje månad. Det finns fördelar och nackdelar med varje typ av löneperiod.

veckolönen period föredras av vissa, men det kan innebära mer kostnader för ett företag att betala per vecka, eftersom det betyder varje vecka en arbetstagare eller arbetsgivare måste räkna ut löner, dels klippa och kontroller tecken. Det finns också några nackdelar för den anställde som får betalt varje vecka, om de inte är försiktig. Ställande av säkerhet av pengar som kommer varje vecka kan ge en del människor så måtto att de kan spendera mer än klokt. När allt, du är bara någonsin högst sju dagar från din nästa lönecheck. Att hålla sig inom ramarna, budgetering och fördelning av medel från varje lönecheck för nödvändigheter, såsom hyra, mat och betalningar nytta, är en bra idé.

varannan vecka lönesystem är vanligt. Anställda får betalt varannan vecka, vanligen några dagar efter det att de har slutfört två veckor. För många arbetsgivare är detta det perfekta sättet att betala de anställda, eftersom det är billigare att räkna löner varannan vecka än det är att behandla lönecheckar varje vecka.

Två till tre gånger per år, anställda som får varannan vecka kontroller få den underbara förmån för tre-lönecheck månad. Om din budget är baserad på två lönecheckar en månad är det tre-lönecheck månad en bra tid att göra stora inköp, fastna eller få ett försprång på räkningar, eller lägga till i ditt sparkonto. Vanligtvis du måste fortfarande köpa mat med din tredje lön, men du har vanligtvis en överblivna belopp som ännu inte tilldelats någon regelbundna betalningar.

De övriga varannan månad plan är en löneperiod som slutar i att betala den 1 och 15. . Om du är timlön, du måste budgeten försiktigt när din arbetsgivare använder denna metod. Några månader har du större lönecheckar än andra, eftersom det blir fler dagar arbetat på en lön än vanligt. Andra månader, som betalningsperioderna i mars, kan innebära din lön är lägre än vanligt eftersom februari är en kortare månad.

Vissa löneperiod typer är uppbyggda på månadslön, och bra för de som kan budgetera sina pengar därefter. Dessa kan vara svårare för människor som har svårt att budgetera, eftersom de menar du inte kommer att betalas igen för en månad. Om du får slut på pengar i mitten av månaden är du i trubbel. Som bor inom din inkomst är det viktigaste när man bara får betalt varje månad.

Mindre vanligt är den årliga lönecheck, även om ett fåtal företag använder den. Återigen denna typ av löneperiod betyder anställda måste leva inom sina inkomster och budget noggrant. Vissa företag använder inte någon av dessa typer. Kommissionen grundade arbetstagare kan betalas ut när de gör försäljningen i stället för på en bestämd dag eller under särskilda betala perioder. Några frilansande arbetstagare, särskilt de som arbetar i bygg-områden kan komma att betalas i slutet av varje dag.

Andra frilansande arbetstagare eller de som driver egna företag får betalt när de utför arbete inom ett par dagar till en månad eller två. Det kan bero på hur snabbt kunderna betalar dig, och om du har några skriftliga avtal eller muntliga de med dem som anställer dig att betala dig inom en viss tidsperiod. Betala när du kör ditt eget företag eller frilans finns vanligen på en per arbetsplats grund i stället för att grundas på en viss löneperiod.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.