Vad är en finansiär?

En finansiär är en person som hanterar stora summor pengar för investeringar. Traditionellt en finansiär skulle i huvudsak hantera sina egna pengar, investera det att odla sin egen rikedom, i allmänhet bli mycket rik i processen. Dessa dagar kan dock en finansiär vara personer som hanterar pengar, så det skulle innefatta en börsmäklare eller fondförvaltare samt en person som investerar för sig själva. Generellt gör dock en finansiär sina pengar uteslutande eller främst genom investeringar, som lever på räntan och utdelningen.

Vem som helst kan bli en finansiär, eftersom i dess mest grundläggande det kräver inga specialkunskaper grad eller licensiering. Allt man behöver för att bli en finansiär är någon källa till kapital för investeringar. Därifrån kan den som investerar i ett företag, i konst, eller i aktier och andra värdepapper. Eftersom sådana investeringar är öppet för alla, finns det verkligen inga hinder för inträde, förutom för att ha tillräckligt med utsäde investeringar för att kunna växa. En framgångsrik finansman, men skulle i teorin kunna börja med en mycket begränsad summa pengar och bygga sig upp till en massiv portfölj över tiden genom att återinvestera sina vinster.

För att bli en specialiserad finansiär, som en börsmäklare eller en fondförvaltare, har ett behov av att bli licensierade. Detta vanligtvis innebär att få en examen i företagsekonomi, oftast en examen som en magisterexamen i företagsekonomi (MBA). I olika länder finns olika krav på dem som arbetar med allmänheten att investera sina pengar. I USA, till exempel, behöver en potentiell aktiemäklare att passera Series 7 testet, officiellt känd som General Securities representant prov, för att visa en förståelse för hur systemet fungerar.

Många kända finansiärer i den moderna världen började med några egna resurser, bygga upp enorma personliga förmögenhet genom sin egen skicklighet och förmåga till investeringar. Några välkända finansmän omfatta Warren Buffet och George Soros, som båda är nu värd miljarder amerikanska dollar (USD). Båda männen har utgått från anspråkslösa sätt, och arbetade sig igenom business school för att gå vidare till att bli framgångsrika investerare.

Warren Buffet, till exempel, föddes i en medelklassfamilj i Omaha, Nebraska, och arbetat ett papper på väg till sina tidiga inkomst. Från tidig ålder hade han en investerare öga, och hans första år på gymnasiet köpte han ett flipperspel med pengar han och en kompis hade räddat från sina arbeten, och lade den i en frisersalong. Med vinsten från denna maskin, köpte de fler maskiner, bygga en liten inkomstbasbelopp. Buffé fortsatte att studera vid Columbia Business School och därifrån blev ett värdepapper analytiker. Genom sina investeringar, gick Buffé på att bli den rikaste mannen i världen, värd mer än $ 62000000000 dollar på sin topp under 2008.

På samma sätt kom George Soros från blygsamma rötter i Budapest, Ungern. Han studerade vid London School of Economics, flyttade sedan till USA och började arbeta som analytiker. Han grundade ett av de största grupperna fondförvaltning i världen, och genom sitt innovativa investeringar, särskilt inom området för valutaväxling, blev han en av de mest framgångsrika finansiärer i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.