Vad är en bil Wrap?

Också känd som en mobil skylt, en bil wrap är en reklamstrategi som innebär att använda kroppen av ett motorfordon på ett sätt som liknar användandet av en stor skylt längs en väg. I många fall är hela kroppen av bilen täckt med reklam, med undantag för de främre fönstren. En gång i tiden var bilar svepte genom att faktiskt måla reklam direkt på fordonet. Men är magnetiserade vinyl dekaler vanliga idag.

Även om en bil wrap kan innebära täcker hela ytan med fordon grafiska wraps tar denna metod ofta i form av att använda delar av bilens kaross som enkelt kan läsas som fordonet passerar. De sidor av fordonet anses vara bästa reklamplatser, eftersom fotgängare och andra förare ser tydligt de delar av bilen om den kommer eller går. Huven och områden trunk är närmast i betydelse eftersom reklam tillämpas på dessa områden kan ses ur flera olika vinklar. En bil tak anses allmänt som den minst effektiva plats för reklam, även om vissa företag väljer att använda detta utrymme också.

användningen av reklam fordon Wraps är inte begränsat till bilar. Andra vägfordon, som bussar och stora lastbilar, kan också användas för att skapa denna form av mobil reklam för olika varor och tjänster. Dock har populariteten av avtal med enskilda personer att visa reklam på sina privata bilar blivit allt populärare på senare år. Detta har lett till bildandet av lukrativa franchiseföretag bil wrap att ansluta villig bilägare med företag intresserade av att använda denna strategi för att generera nya affärer.

Forskning om effektiviteten i bilen wrap som en reklam verktyg har gett blandade resultat under åren. Några företag rapporterar betydande avkastning som ett direkt resultat av dessa rörliga skyltar. Andra har hittat bilen sjal annonser blir inte effektivare än mer traditionella skyltar.

ökad användning av bilen wrap strategin har lett till att vissa jurisdiktioner för att genomföra lagstiftning som styr hur mycket reklam som kan visas på alla bil eller lastbil. I nästan samtliga fall får ingen reklam visas på framrutan på fordonet. Många förbjuder även användningen av bakrutan för detta ändamål, med hänvisning till säkerhetsfrågor. I situationer där dekaler är tillåtna på sidorutorna, måste de vara hela, så att föraren kan ändå ha en tydlig bild av trafikflödet på vardera sidan av fordonet. Det finns vanligtvis inga restriktioner för placering av vinyl dekaler på motorhuven, bakluckan, och på sidorna av bilen själva ramen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.