Vad är en arbetsorder?

grundläggande arbetsorder är ett dokument som innehåller viktig detalj om varor och tjänster som en kund önskar erhålla från en leverantör eller leverantör. Arbetet Ordern omfattar ofta som hjälper säljaren att veta exakt vad kunden önskar att beställa, bland annat hur många enheter och andra detaljer om storlek, form, färg och andra viktiga alternativ. Med hjälp av arbetsorder, är säljaren kunna fylla de behov som en kund från befintliga lager, eller utnyttja arbetsordern som ett sätt att förbereda för att producera de punkter som begärts av kunden.

Det finns andra intressanta saker som läggs till det arbete beställningsformuläret på något skede i processen. Om kunden har noterat en särskild enhet pris för de varor och tjänster som efterfrågas på arbetsorder, att priset ofta anges. I händelse av att flera enheter beställs kommer arbetet att inkludera vanligtvis en kolumn som visar den utvidgade för objektet. Det utökade priset är helt enkelt enhetspriset multiplicerat med kvantiteten av varuposten begärts av kunden. Typiskt, om kunden beställer bara en av en viss vara, pris per enhet och den utvidgade kommer att fyllas i på arbetet ordningen med samma belopp.

Arbete för former tenderar också att innehålla information om processen för leverans. Kunden får ange en specifik leveranssättet, såsom allmän post eller bud. I händelse av stora föremål som kräver sjöfarten, kan kunden begära ett särskilt godstransporter linje att utnyttjas. I vissa fall kan kunden också begära leverans ett visst datum, eller instruktioner att leveranserna skall förekomma endast vissa dagar i veckan. Detta tillåter säljaren att anpassa sjöfarten förfaranden för att möta kundens behov.

Arbete för programvara används ofta idag för att generera arbetsorder som kan överföras på elektronisk väg till säljaren, skära ner på den tid som krävs för att ta emot en beställning från en kund och skapa den faktiska arbetsorder. Säljaren har möjlighet att skriva ut ordern eller elektroniskt överföra uppgifter internt, vilket gör det möjligt att spåra framsteg av uppfyllandet ur mottagande till leverans.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.