Vad är en Tvättservice Mat?

En tvätt matta är ett mynt drivs kommersiellt tvättstuga. Termen, tvätt matta , är den felaktiga formen av ordet, tvättstuga men är fortfarande i allmänt bruk i vissa delar av Nordamerika. Ordet tvättstugan har sitt ursprung på 1950-talet från orden tvätt och automat . Tvätt mattor, eller tvättomater är myntautomater tvätt företag som regelbundet används av dem som inte har tillgång till hem tvätt rengöringsmaskiner. Dessa kommersiella mynt tvättstugor används också av dem som vill tvätta objekt som stora täcken som kanske inte passar i en vanlig storlek tvättmaskiner.

Många tvättomater har olika storlekar och typer av tvättmaskiner finns. Till exempel, förutom kommersiella brickor som håller en belastning vardera, kan en tvättomat ha en trippel-loader tvättmaskin som tvättar tre massor av smutsig tvätt på en gång. Kostnaden för triple Lastaren är oftast lite mindre än kostnaden för att använda tre enda last kommersiella tvättmaskiner. Det torkar i mynt tvättstugor bara kan vara en storlek, men många tvättstuga torkar hålla två laster.

Antalet brickor och torktumlare i en tvättstuga matta beror på storleken av anläggningen och det ungefärliga antalet kunder det är tänkt att fungera. Många mynt tvätt rengöring har minst sex brickor och sex torktumlare, men detta varierar mycket. Flerbostadshus kan ha en eller två brickor och torktumlare på varje våning eller en myntautomater tvättstuga med så få som fyra brickor och torktumlare för att tjäna hela byggnaden.

För att spara utrymme, torkar i tvättomater är ofta monterad på väggen. En tvätt matta kan också monteras på väggen maskiner som avger små storlekar av tvätt tvål och /eller göra förändringen från papperspengar. Några mynt tvättstugor har personal tvätt skötare finns, men många gör det inte. En tvätt matta kan ge en släppa av och hämta tvätt service för kunder att använda. Att ha personal göra tvätten kostar mer än bara att använda maskiner, men det kan vara värt det att vissa människor om de kan släppa skenet av till tvätten mattan tjänsten på morgonen innan arbetet och hämta sina rena tvätt på vägen hem från jobbet.

Även de minsta storlek tvätt mattan kommer sannolikt att få åtminstone ett litet bord för vikning kläder. Större tvättomater kan ha extra funktioner som takmonterad tv och försäljningsautomater som avger kaffe och snacks. Till skillnad från ett hem där det finns bara en tvättmaskin och torktumlare så endast en belastning av tvätt kan göras på en gång kan flera laster brukar ske samtidigt i olika maskiner i en tvättomat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.