Vad är en Sullivan Nicka?

Sullivan Nod är en säljteknik som syftar till att uppmuntra människor att köpa en särskild punkt med makt undermedvetna förslag. Det är oftast används inom livsmedelsindustrin, även om den dyker upp i andra branscher också, allt från butiker till bil partier. När väl utförda, ett Sullivan Nicka är så subtil att konsumenten inte ens märker det, vilket gör det en utmanande sak att se upp för.

Denna teknik har utvecklats av Tom Sullivan, en konsult som arbetar i restaurangen företag. Sullivan utformade tekniken som ett sätt att öka försäljningen av aptitretare, drycker och andra objekt som snabbt kan driva upp det totala priset för en tagg i en restaurang. Detta gör Sullivan Nicka populär bland serveringspersonal som vill upp sina taggar för högre tips, och det är också vanligt bland bartenders, som ibland få bonus för att sälja mer avancerade alkoholer.

Mekanismen för en Sullivan Nod är ganska enkelt. Som någon reciterar en lista, han eller hon nickar svagt, runt 10-15 grader, vid ett särskilt önskvärt punkt är uppnådd. De nickar bör subtil nog att den inte sticka ut, medan det fortfarande är synliga för konsumenten. Enligt Sullivan, kunder svara på Sullivan Nicka cirka 65% av tiden, köper det angivna objektet oberoende av dess kostnader.

Studier på Sullivan Nicka har visat att det fungerar bäst med listor med fem eller färre objekt. Till exempel kan en bartender svara på en begäran om en scotch med "Vill du märke X, Y, M eller Z?" Om Brand M var den önskade varumärket, skulle han eller hon nickar lätt när man kommer till det, och om kund var LÄTTPÅVERKAD, kan svaret vara "varför Brand M, naturligtvis!"

Sullivan hävdar att hans försäljning teknik även fungerar via telefon med order room service, vilket tyder på att tonen kan spelar också en faktor i undermedvetna förslag. Om du arbetar i tjänst eller försäljning, kanske du vill prova ge Sullivan Nicka en prova själv. Om du vill vara vetenskaplig om det, se om du kan få annan servitörer eller bar personal att delta i en kontrollerad studie, med vissa av er med hjälp av Sullivan Nicka på olika skift, medan andra inte, och jämföra anteckningar på slutet av en månad eller så.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.