Vad är en Prosumer?

Begreppet prosumer är ett sent 20th Century idé som kombinerar några av de vanligaste egenskaperna hos ett företag och en konsument. Termen är i allmänhet tillämpas på situationer där konsumenter anses ha nått en nivå av sofistikerade att de professionella och konsumenter effektivt kan diktera perimetrar för produktion av varor och tjänster i fråga om kvalitet och struktur. Skillnaden mellan trädgård sort konsumenten och prosumer är att den senare normalt har en så stark praktiska kunskaper med produkten att han eller hon lyckas avgöra och kanske design ett bättre erbjudande.

prosumers numera är vanliga inom många områden som en gång var den enda provinsen proffs. Ett av de områden där prosumer har fått en hög grad av synlighet är i hemmet förbättring industrin. Ett antal hushåll uppgifter, till exempel installation av kanalsystem, VVS, tapeter hängande, och installation av större hjälpmedel, nu utförts av många villaägare. I gångna tider var dessa alla funktioner som ansågs vara insatser från de yrkesverksamma, med bara enstaka amatör försöker denna typ av uppmärksammade arbete.

Matlagning är ett annat område där amatörer har blivit kunnigare. Som ett resultat prosumers nu överbrygga klyftan mellan människor som lagar en enkel måltid för hushåll och personer som utbildas till professionella kockar. En av de vägar som tillåter amatörer att öka nivån på kulinariska utbildning är kabel-tv. Eftersom mediet blev allmänt tillgänglig i slutet av 1970-talet, många människor har blivit utsatta för utarbetandet av köket som var vanligen endast tillgänglig på finare restauranger. Resultatet har varit att skapa en stor publik på prosumer entusiaster som njuter av att utvidga sina kulinariska färdigheter, utan att nödvändigtvis planerar att göra en levande i branschen.

Kombinationen av prisvärda datorteknik och Internet har också gjort det möjligt för prosumer att ta en plats i världen att publicera. Tack vare program och högkvalitativa material tryckning och utrustning kan prosumer producerar nu pappersform och elektroniska tidskrifter på en favorit hobby eller intresse. Desktop publishing tillåter också dessa högutbildade amatörer att producera högkvalitativa gratulationskort, PR-broschyrer, och ett brett utbud av publicerat material. Även nykläckta författare kan klassificeras som prosumers, helt enkelt genom att använda dagens teknik till produktgrupp en elektronisk bok för distribution.

prosumer kan också vara associerade med en rad andra områden också. Foto, inredning, och även dryckesvaruindustrin har ett antal människor som betraktas som prosumers. Eftersom tekniken fortsätter att utvecklas, finns det inget tvivel om att prosumer fenomen kommer att fortsätta att växa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.