Vad är en Microloan?

En Microloan är ett program genom vilket en byrå eller ett låneinstitut ger lån till förfogande för dem som anses ha en stor sannolikhet för att skapa egna arbetstillfällen. Syftet är att hjälpa småföretag som är nya eller växande företag expandera på ett korrekt sätt. Lånen betalas tillbaka genom vinsterna av företaget.

Även om de mest kända exemplet på Microloan programmet kommer sannolikt den som finns i USA, har programmet sitt ursprung inte i Amerika. Snarare uppstod det i Bangladesh som ett sätt att bekämpa fattigdomen. Faktum är att ekonom som utformade programmet, Muhammad Yunus vann Nobels fredspris 2006. Eftersom denna historia kan vissa hänvisa till en Microloan som en dålig lån . Mikrolån gjordes till dem som inte ansågs tillförlitliga, men var mycket framgångsrik för att fullgöra sitt mål.

I USA, om en företagare önskar ansöka om en Microloan, måste det finnas en tillräcklig garanti för att Det kommer att betalas tillbaka. Denna garanti kan ges genom ett antal olika sätt, inklusive befintliga kassaflöde, säkerheter, eller en rimlig personligen. Men trots dessa krav kan en Microloan vara lättare att få än många andra konventionella lån typer.

Microloan kan vara skillnaden mellan ett litet företag lyckas eller misslyckas, men de investeringar från den federala regeringen är ganska små, med tanke på vad som kan stå på spel. Alla lån är mellan $ 1,000 amerikanska dollar (USD) och $ 35. 000 USD. Den betalningsperioden mellan tre och fem år. Betalningen är ofta som en micropayment.

När en Microloan beviljas, kan pengarna användas till olika ändamål, enligt den amerikanska Small Business Administration. Den kan användas för att göra en butik mer tilltalande, till exempel ett skyltfönster fasad förbättring, eller den kan användas för mer praktiska ändamål. De Microloan kan bidra till att bygga lager, köpa utrustning, eller bara ge ett visst rörelsekapital för verksamheten att komma igång.

För att ytterligare underlätta för små företag som söker en Microloan, kan alla som vill mikrofinansiering behöva gå via en verkstad eller klass. Detta är utformat för att hjälpa dessa ägare att bättre förstå lån och små affärsmetoder i allmänhet. Medan vissa kan skygga för denna typ av lån på grund av detta krav kan andra företagare omfatta ytterligare utbildningskrav.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.