Vad är en Media köpa?

media köper är köp av annonsutrymme i media plats. Skriv ut annonser i tidningar, 30 andra fläckar på bästa sändningstid, bannerannonser på webbplatser-varje kan betraktas som ett media köp. Välja media köper därför ett utmärkt tillfälle för dig att göra några allvarliga introspektion på vad det är du säljer, vem du tror att din målgrupp är och var du kan nå dem för den lägsta kostnad.

Om du är en stor aktör med en enorm reklam budget, dina media köper det första alternativet kommer att vara TV, naturligtvis. Nästa steg är att hitta de TV-program som lockar samma demografiska som din produkt eller produktserie, med din reklambyrå utveckla reklamfilmer som tilltalar att den demografiska och köper din tid. Mindre företag gör sina medier köpa i den lokala tidningen eller regionala tidningar, eller kanske på lokala TV-stationer. Den nyaste formen av media köper är köp av banners, torn och textannonser på populära webbplatser. Media köper på webbplatser är vanligen prissatta av tusentals intryck, eller framträdanden, med ett antal olika annonsörer rotera genom samma utrymme.

För småföretag finns det ett antal billiga medier köpa möjligheter som du bör tänka på innan spendera hela din annonsbudget på tidningsannonser:

lokala kabel-TV: Din lokala kabelbolaget infogar annonser hela dagen i både nät och kabel-programmering. När du tittar på en bästa sändningstid visar och ser en annons för den lokala restaurangen, det är tid som säljs lokalt och endast når visningsområdet. Lokal kabel varierar kraftigt i kostnad beroende på vilken tid på dagen, seriens betyg och hur bred distribution du vill köpa, eftersom vissa kabel företag täcker ett stort område. Trettio sekunder på Sci-fi Channel upprepar i pissa på morgonen kan kosta så lite som tre dollar, mitt på dagen på Oprah show, mycket mer.

Independent Web Comics: Om du riktar dig mot en yngre demografisk, överväga att göra din media köpa på en oberoende webb-serier. Dessa serier uppdatera flera gånger i veckan, är den enda egendom serietecknaren och ofta har en mycket bred läsekrets bland personer i tjugoårsåldern och trettioårsåldern. Vissa web serier har tiotals eller hundratals tusen åsikter om dagen. Utveckla banner eller torn annonser som tilltalar en viss komisk läsekrets kan vara värt hundratals eller tusentals träffar på din webbplats, och en sådan medier köp kan prissättas långt under vad du skulle betala på en mer kommersiell webbplats.

Konsten att medierna köper är i ett tillstånd av flöde som suppleanter medier växer och förändras. Prova små inköp i en mängd olika platser för att bestämma vilka medier köpa alternativ är det mest effektiva för dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.