Vad är en Landscraper?

En landscraper är en byggnad som är utformad för att ge lika mycket utrymme som en skyskrapa, utan utskjutande som hög. Som ett resultat landscrapers utbredning ut över landskapet, eftersom de kräver en större närvaro för att möta deras område krav. Du kan tänka på en landscraper som en skyskrapa på sin sida, och i själva verket många klumpigt utformade landscrapers bära en kuslig likhet med raserade skyskrapor.

Beroende på hur en landscraper är utformad och en egen estetiska och kulturella värderingar, sådana byggnader kan betraktas som nyskapande, eller fruktansvärda. Fans av landscraper design påpeka att dessa byggnader kan utformas så att flödet mer naturligt med miljön, som passar perfekt i marken utan att hindra utsikten. Denna egenskap gör dem populära längs nära vattnet och på andra områden där en uppfattning betraktas som viktig.

Andra människor känner att konstruktionen inte är särskilt miljövänlig, eftersom det omfattar mark som kan användas som grönområden med en byggnad, även om detta kan kompenseras med ett grönt tak. Landscrapers kan också tenderar att likna den kantiga, kraftiga sovjetisk arkitektur från 1960-talet, som många ser som en arkitektonisk gissel. Även en landscraper kan maximera potentialen utrymme för detaljhandel, kontor och bostäder utan att ändra skyline radikalt skulle vissa människor föredrar att se en skyskrapa omgiven av öppen plats, snarare än ett fast block av byggnaden.

Ett av fördelarna med en landscraper i ögonen på utvecklare är att det innehåller en stor butiksyta när den jämförs med en skyskrapa. Butiksytor är ofta väldigt lönsam, men detaljister vanligen räknar med att vara på den nedre våningarna i en byggnad, för enkelhetens skull. Genom att göra en byggnad lång och squat, snarare än lång och mager, kan utvecklare se massor av potential butiksytor att sälja eller hyra ut, på så sätt reducera en stor vinst.

Vissa stadsplanering provisioner och tillväxt förespråkar är motståndare till landscraper begrepp, eftersom det kan vara slösaktig när utrymmet är begränsat. En landscraper kan också påverka trafikmönster, ibland dessa byggnader är så stora att vägar är faktiskt köra under dem så att trafikflödet inte avbryts. Dessutom kan en landscraper radikalt karaktär ett kvarter, tack vare sin storlek, som skiljer sig markant från en rad av byggnader eller en liten samling av skyskrapor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.