Vad är en Infomercial?

Vissa produkter kan med framgång resas till allmänheten genom de vanliga 30 andra reklamfilmer införas i bästa sändningstid programmering. Andra däremot, kan kräva lite mer förklaring eller marknadsföring i syfte att tilltala en nischmarknad. Istället för en vanlig tryckt annons eller 30 andra plats, en del företag använder ett långt format form video känd som en infomercial . En infomercial är i allmänhet en kombination av information om produkten och en PR-kommersiell.

En infomercial kan skript på flera sätt, beroende på vilken typ av produkt och köpvanor dess avsedda demografiska. Vissa infomercials exemplar form av en TV-talkshow, med antingen erkänts en TV-personlighet eller en skicklig skådespelare porträtterar en värd. Produkten presenteras oftast som ämnet för en längre intervju med uppfinnaren eller annan "expert". Mellan intervju segment, en mer traditionell TV-spot ger tittare mer detaljerna på produktens pris och beställning metod.

Ibland en infomercial anlitar en professionell "KRAMHANDLARE," en aktör som är specialiserad på produkten befordran. Utformningen av denna typ av infomercial allmänhet följer KRAMHANDLARE som han utför demonstrationer eller väcker på andra gäster för att lägga produkten genom en rad jämförelse tester. Publiken, varav många får betalt extra, kan ge personliga vittnesmål om produkten eller accepterar att delta i demonstrationer. Ibland KRAMHANDLARE porträtteras som en professionell som skulle använda produkten regelbundet, medan andra gånger KRAMHANDLARE är mer av en entusiastisk amatör, som starkt tror på fördelarna med produkten.

En annan vanlig infomercial format, särskilt med motion produkter, använder hög produktion värden och tekniker för att producera en provtagare av produkten. Attraktiva modeller kan visa utrustning eller delta i gruppövningar, medan en erkänd tränare eller kändis platser fördelarna med programmet. Eftersom en infomercial kan ta 30 minuter eller mer kan annonsören använda en blandning av personliga vittnesmål expertutlåtande, till animation och kändis överklagande övertyga tittarna att beställa produkten.

Eftersom TV-reklam varierar från timme till timme, många infomercials sänds under natten timmar eller helgen eftermiddagarna när de lokala stationerna har fler öppningar i deras sändningstider. Detta innebär ofta infomercial inte kan nå en betydande publik under en enda som visar, så samma infomercial kan sändas flera gånger i veckan för att nå fler potentiella kunder. Många infomercials sysselsätter iögonfallande video eller minnesvärda klyschor för att skapa ett bestående intryck på tittare.

Även ett antal moderna infomercials har hittat mainstream acceptans, det infomercial format fortfarande har vissa utmaningar att möta. De påståenden som gjorts om en produkt i en infomercial, till exempel, inte undersöks alltid så strikt som fordringar som gjorts under ett tv-nyheter intervju. Fullmakter för "experter" som intervjuades under en infomercial kan vara svårt att kontrollera. Det faktum att de flesta, om inte alla, är publiken betalas artister också kastar några skuggor på trovärdigheten hos en infomercial. En infomercial kan vara en effektiv form av reklam, särskilt för produkter nischmarknad, men påståenden om att produkten bör undersökas av konsumenten före köp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.