Vad är en Headhunter?

En headhunter är ett jobb rekryterare som specialiserat sig på att kombinera högt kvalificerad personal med företagskunder. En headhunter kan vara en oberoende leverantör eller arbeta via en byrå av headhunters där varje agent specialiserad på särskilt gäller sysselsättning och möjligen också i geografiska områden.

Företag tjäna på att använda en headhunter eller ett headhunting tjänst på två sätt. Med hjälp av en headhunter eliminerar behovet att placera en annons om öppet läge och sedan ta itu med den oundvikliga förteckning över sökande, varav de flesta kommer att vara otjänligt av olika anledningar. En headhunter gör det tråkiga arbetet med att hitta bra kandidater, som ger en inledande screening system, vilket sparar företaget värdefull tid. I sin tur headhunter betalas en avgift om han eller hon kan hitta rätt kandidat, vanligtvis en liten del av den årliga ingångslönen för fyllda position.

Detta ersättningar uppmuntrar headhunters för att skapa varaktig, tät relationer med företagskunder. Ju mer framgångsrik en headhunter är att fylla rekrytering positioner, desto mer sannolikt är det att kundföretaget se till headhunter för andra möjligheter arbetsförmedling. Båda parter gynnas båda parter av detta förhållande, liksom de som söker förvärvsarbete.

Medan hälften av headhunter uppgift är att arbeta för företagskunder består den andra hälften av arbetstiden för de arbetssökande. Vem som helst kan ringa en headhunter eller headhunting tjänst som skall beaktas arbetstillfällen. Typiskt ett CV lämnas till headhunter följt av en muntlig intervju, antingen personligen eller via telefon. Den headhunter får en känsla för personlighet, kompetens, och behov rekrytera. Detta kommer att innefatta faktorer såsom villighet att resa, flytta eller arbeta längre timmar.

I vissa fall headhunter arvode betalas av hyrda rekrytera snarare än företaget. Om söka upp en headhunter för sysselsättningen, se till att klargöra vem betalar headhunter arvode.

Headhunters kan presentera en person med möjligheter till sysselsättning som han eller hon annars skulle missa. Headhunters som har etablerat, förtroendefulla relationer med sina företagskunder också fungera som en positiv välsignelse för den sökande. Ett bra ord från en betrodd headhunter kan göra en skillnad i attityd intervjuarens mot kandidaten, uppvärmningen ett annat sätt "kallt" första intervju.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.