Vad är en Dead Mall?

Dead gallerior är köpcentra som är förbi sina bästa år. Medan en gång en blomstrande plats för handel, en död galleria har vanligtvis ett växande antal tomma skyltfönster och en uttalad minskning av antalet konsumenter som handlar i butikerna som finns kvar i drift. Flera olika faktorer kan bidra till en gradvis försämring av ett en gång blomstrande köpcentrum, inklusive förändringar i ekonomin och en förskjutning av smink i trakten kring köpcentret.

En av de första tecknen på att ett köpcentrum börjar förvandlas till en död galleria är förlusten av ett eller flera ankare butiker. Ett ankare butik är vanligtvis ett stort varuhus som fungerar som en av de viktigaste drar till köpcentret. Många gallerior kommer att ha 2-5 förankra butiker strategiskt placerade runt om kluster av mindre butiker som finns i centrum för utformningen av köpcentret. När ankaret butikerna väljer att flytta, konsumenterna har mindre incitament att handla på köpcentret. När försäljningen faller de mindre butikerna börjar flytta eller gå i konkurs. Slutresultatet är köpcentret faller i onåd och börjar dö.

Ursprunget för de döda köpcentret kan ha att göra med förändringar i demografin i en stad. När tillväxten börjar äga rum i utkanten av staden, andra gallerior och köpcentra våren för att ge shoppingmöjligheter till den snabbt växande områden. Ett köpcentrum som ligger i en del av staden som inte växer börjar stagnera. När rikare stadens befolkning börjar röra sig bort från området av köpcentret, omgivningen förändras. Kriminalitet ökar ibland, som fungerar som ett avskräckande för både konsumenter och ägare av butiker i köpcentret. Om trenden inte vända, butiker och konsumenter börjar dra ut och lämnar ett dött köpcentrum.

Inte varje död galleria slutar som raserades efter alla affärer drar ut. I vissa fall kan en övergiven galleria köpas av en kommun och förvandlades till kontorslokaler. En död köpcentrum ibland tas över av nya ägare och byggts om till en stor loppmarknad.

En död köpcentrum är ibland som en greyfield. I huvudsak greyfields är platser som redan är utvecklade med VVS och el-tjänster. Även om de döda gallerian är rivas, nya byggnader konstrueras med hjälp av verktyget uppkopplingar som redan finns på webbplatsen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.